Sabah namazı buluşmaları nasıl gerçekleşiyor:
Şuhut ilçesinde gençlerin manevi değerlerle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Sabah Namazı Gençlik Buluşması, her hafta Yeni Cami'de bir araya geliyor. Program, cami imam hatibi Ömer Ay öncülüğünde sabah namazında topluca ibadet edilmesiyle başlıyor ve gençlere yönelik kısa sohbetler ile kardeşlik vurgusuyla tamamlanıyor.
Gençler ve cami bağının güçlenmesi:
Programın temel hedefi, gençlerin camiyle olan bağlarını güçlendirmek ve birlik, beraberlik duygusunu pekiştirmek. Düzenli devam eden buluşmalar, katılımcılarda aidiyet hissi yaratırken, camileri yalnızca ibadet edilen mekânlar değil; aynı zamanda toplumsal dayanışma ve kardeşliğin güçlendiği alanlar olarak öne çıkarıyor.
Her hafta tekrarlanan bu uygulama, gençlerin sabah ritüeline manevi bir içerik eklerken, cemaat içindeki iletişimi ve sorumluluk bilincini artırıyor. Organizasyonun devamlılığı, yerel dinamiklerin genç odaklı çalışmalara verdiği önemi de gösteriyor.
Katılım ve düzenin sağlanmasında Ömer Ay'ın rolü öne çıkıyor; liderliği, gençlerin programa düzenli katılmasına ve programa dair sahiplenme duygusunun gelişmesine katkı sağlıyor.
AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE DÜZENLENEN ‘SABAH NAMAZI GENÇLİK BULUŞMASI’ PROGRAMI GENÇLERİ CAMİ ÇATISI ALTINDA BİR ARAYA GETİRİYOR.