Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,54 0,45%
EURO
34,79 0,53%
ALTIN
2.390,64 0,94%

Sabah 09.00'da açıklandı! Maaş alana 8500 TL brüt zam yüzde 120'ye ulaştı

Seçim öncesinde belediye zamları konusu, mevcut belediye başkanları tarafından yüksek oranlı zamlar olarak revize edilirken, seçimlerden sonra biraz durulan belediye zamları, seçim vaatlerinin uygulanması adına tekrardan gündeme çıkmış bulunuyor.

Yayın Tarihi: 18.04.2024 16:32
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 16:32

Sabah 09.00'da açıklandı! Maaş alana 8500 TL brüt zam yüzde 120'ye ulaştı

Ülke genelinde zamlar ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. Emekli ve memur Temmuz ayında ek zam alacak iken asgari ücretli için ek zam kapıları kapanmış bulunuyor. Seçim öncesinde belediye zamları konusu, mevcut belediye başkanları tarafından yüksek oranlı zamlar olarak revize edilirken, seçimlerden sonra biraz durulan belediye zamları, seçim vaatlerinin uygulanması adına tekrardan gündeme çıkmış bulunuyor. 

Yeni bir zam haberi Uşak Belediyesi tarafından açıklandı. Belediye Başkanı Özkan Yalım ve Tüm-Yerel Sen yetkilileri arasından düzenlenen Topu İş Sözleşmesi akabinde imzalanan protokol ile memurlara her ay brüt 8500 TL sosyal denge tazminatı ödenecek.Ödemelerin  Nisan ayı maaşları içinde geçerli olacağı belirtilirken, bu imza ile birlikte Uşak Belediyesi'nde görev yapan tüm memur ve sözleşmeli personel 1 yıl boyunca %120 oranında sosyal denge tazminatı alma hakkına sahip olacak

tll

2024 SOSYAL DENGE TAZMİNATI

Bu müjde Uşak Belediye Başkanı Yalım tarafından verildi. Yalım açıklamasında "Çalışanlarımız arasındaki gelir dengesini sağlamak adına ek bir bütçe oluşturduk. Memur arkadaşlarımıza aylık 8500 TL brüt sosyal denge primi ödeme desteği sunacağız. Bu imza ile çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmeyi ve motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Seçim sonrası dönem ile alakalı değerlendirmede bu zammın belediye bütçesini etkilemeyeceği belirtirken, güçlü yatırımlar yapan bir belediye olarak işleyişin devam edeceğini sözlerine ekleyen Yalım, "Her şeyden önemlisi de çalışanlarının hakkını veren bir belediye olarak personelimizle de el ele vererek kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Uşak Belediyesi'nin sosyal denge tazminatı uygulaması, diğer belediyeler için de örnek teşkil edecek gibi görünüyor. Zamlar konusunda gelişmeler gün gün yaşanmaya devam ediyor. Bu zamlar ile alakalı imzalanan mutabakatlar ilgili kurumlarca duyurulurken, çalışanı memnun edecek zam gelişmeleri ile alakalı yeni gelişmeler kamuoyuna sunulmaya devam edecek