Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,43 0,14%
EURO
35,41 0,18%
ALTIN
2.513,35 1,01%

Saatlerce tok kalmak ve bağışıklığını güçlendirmek isteyen bardak bardak içiyor! Daha faydalısı hiçbir yerde yok

Kefir ile hem sağlığınıza sağlık katacaksınız hem de kilo kontrolünüzü sağlayacaksınız! Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 11:14
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 11:14

Saatlerce tok kalmak ve bağışıklığını güçlendirmek isteyen bardak bardak içiyor! Daha faydalısı hiçbir yerde yok

Bağırsak sağlığını destekleyen, bağışıklığı güçlendiren, kalp hastalığı riskini azaltan ve birçok faydası bulunan kefir, Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak tarafından önerilen 3 farklı lezzetli tarifle sofralarımıza konuk oluyor.

Kefirin içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde sindirim sistemini düzenlediğini belirten Talak, aynı zamanda ülsere karşı koruma sağladığını ifade ediyor. Bu sağlıklı içecek, aynı zamanda uzun süre tokluk hissi sağlayarak, zayıflama diyetleri için de ideal bir tercih olarak öne çıkıyor.

Beslenme uzmanı, kefirin kalp hastalığı riskini azalttığını da vurgulayarak, yapılan araştırmalarda kefirin içindeki probiyotik bakterilerin kötü kolesterolü düşürdüğünü ve potasyum içeriği ile tansiyonu dengelediğini belirtiyor. Kemik sağlığını destekleyen kefir, özellikle menopoz sonrası kemik yoğunluğunu artırarak kırık ve kemik erimesi riskini azaltabiliyor.

kefirin faydaları

Ayrıca, kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve fermantasyon sırasında ortaya çıkan yararlı maddelerle hastalıklara karşı koruma sağladığını söyleyen Talak, kefirin psikolojik rahatsızlıklara karşı da koruyucu bir etkisi olduğunu belirtiyor. Mayısalı gıdalardaki probiyotik bakterilerin, duygusal durumu iyileştirdiğini ve anksiyeteyi azalttığını belirten uzman, kefirin cilt sağlığını da olumlu yönde etkilediğini ekliyor.

Kefirin içeriğindeki A vitamini sayesinde cilt hücrelerini yenilediğini ve yaşlanmaya karşı etkili olduğunu ifade eden Talak, kefirin kansere karşı da koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor. Kefirin içeriğinde bulunan selenyum, E vitamini, katalaz ve süperoksitdismutaz enzimleri ile birlikte hücreler üzerine antioksidatif etki göstererek kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabiliyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak'ın önerdiği 3 farklı kefir tarifi de sofraları renklendiriyor. Çilek, ahududu, keten tohumu ve tarçın ile yapılan birinci tarif, muz, badem, chia tohumu ile yapılan ikinci tarif ve taze kayısı, ceviz, yulaf ile yapılan üçüncü tarif, kefirin tadını daha da çekici kılıyor. Bu tarifler, hem lezzetli bir alternatif sunarken, hem de kefirin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini destekliyor.