Saadet Partisi'nden Önemli Davet
Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa'yı, partilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuşmak üzere Türkiye’ye davet ettiklerini açıkladı.
Mezalimlere Dikkat Çekti
Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve dünyanın her gün yeni bir mezalime uyandığını belirterek, "Bugün Filistin'de yaşanan katliam, Doğu Türkistan'da yaşananlarla aynı. Öz itibarıyla birebir aynıdır. Birisi kör göze sokar gibi yapıyor; diğeri daha komplike usullerle yerine getiriyor" dedi.
Uygur Türkleri Üzerindeki Baskılar
Selçuk Özdağ, uzun yıllardır Çin yönetimi altındaki Doğu Türkistan ve burada yaşayan Uygur Türkleri'nin sosyal, kültürel, dini ve insani alanlarda eşi benzeri görülmemiş bir asimilasyon ve soykırıma maruz kaldığını vurguladı.
Özdağ, zengin doğal kaynaklara sahip Doğu Türkistan'da Çin'in "mıntıka temizliği" yapmak istediğini savunarak, Çin yönetimi'nin Uygur Türklerine yönelik tarihsel baskılarına dair bilgiler paylaştı. "Çin yönetimi, Uygur Türklerine akrabaları ve yakınları üzerinden şantaj yapıyor, tehdit ediyor, işkencenin her türlüsünü reva görüyor" dedi.
Dolkun İsa'nın Türkiye'ye Girişi
Özdağ, "Dolkun İsa'yı TBMM'de grubumuzda konuşma yapması için davet ediyoruz. Bakalım iktidar ne yapacak? Kendisi Türkiye'de yargılanmış ve mahkeme, 'Dolkun İsa'nın Türkiye’ye girmesinde herhangi bir sakınca yoktur' demişti. Girmek istedi, deport edildi. Grubumuz üzerinden bugün resmi davet yazısını gönderdik. İnşallah kendisini en kısa zamanda Türkiye’ye bekliyoruz" şeklinde konuştu.