Rusya Nükleer Silah Tatbikatını Yeniden Başlattı

Vladimir Putin, Rusya'da nükleer silah kullanımına yönelik tatbikatların yeniden başladığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 29.10.2024 19:43
Güncelleme Tarihi: 29.10.2024 19:43

Rusya Nükleer Silah Tatbikatını Yeniden Başlattı

Rusya'nın Nükleer Silah Tatbikatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde nükleer silah kullanımına yönelik yeni bir tatbikat başlattıklarını kamuoyuna duyurdu.

Kremlin'den Açıklama

Kremlin Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Rus lider Putin, askeri yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıda, ülkenin stratejik caydırıcılık programı çerçevesinde tatbikatların başladığını belirtti. Putin, "Bugün tekrar stratejik caydırıcı güçlerinin tatbikatını yapıyoruz. Balistik ve seyir füzelerinin fırlatılmasıyla nukleer silah kullanımına dair eylemler denetlenecek," dedi.

Nükleer Üçleme ve Güvenlik

Putin, nükleer silahların, ülke güvenliğini sağlamak için "istisnai" bir yöntem olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Nükleer üçleme, ülkemizin egemenliği ve güvenliğinin garantisi olmaya devam ediyor. Stratejik caydırıcılık alanındaki sorunların çözümüne katkıda bulunuyor."

Modern Stratejik Güçler

Artan jeopolitik risklere dikkat çeken Putin, "Her zaman kullanıma hazır modern stratejik güçlere sahip olmak önemli," ifadesini kullandı. Ayrıca, Rusya'nın nükleer güçlerini yenilemeye ve üretim için gerekli kaynakları sağlamaya devam edeceğine değindi.

Rus Ordusunun Modernizasyonu

Putin, Rus ordusunun modern silahlarla donatılma oranının bu yıl yüzde 94'e ulaştığını ifade etti. Ayrıca, "Yeniden silahlanma yarışına girmek istemiyoruz ancak nükleer gücümüzü gerekli seviyede tutacağız," diyerek ülkesinin güvenliğini ön plana çıkardı.

Önceki Tatbikatlar

Rusya, daha önce mayıs sonunda Güney Askeri Bölgesi'nde nükleer silah kullanımına yönelik tatbikatlar başlatmıştı. Üç aşamadan oluşan bu tatbikat yaklaşık 3 ay sürmüştü.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı