Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Rusya’dan Ukrayna’ya füze saldırısı: Dnipro’da 6 ölü, 28 yaralı

Rusya, Ukrayna’nın Dnipro kentine sabah saatlerinde füze yağdırdı. Saldırıda 6 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Saldırının hedefinde bir alışveriş merkezi ve bir doğumhane de vardı.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 18:12
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 18:12

Rusya’dan Ukrayna’ya füze saldırısı: Dnipro’da 6 ölü, 28 yaralı

Ukrayna’nın Dnipro kenti, Rusya’nın saldırısına uğradı. Sabah saatlerinde Rus ordusunun fırlattığı füzeler, kentin çeşitli noktalarına isabet etti. Saldırıda 6 sivil öldü, 28 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bir bebeğin de olduğu öğrenildi.

SALDIRIYI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Dnipro kentinin bağlı olduğu Dnipropetrovsk Bölge Devlet İdaresi Başkanı Sergiy Lisak, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Lisak, Rusya’nın korkakça ve insanlık dışı bir saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Lisak, “Dnipro’ya yapılan saldırı sonucunda 6 sivilimiz şehit oldu, 28 vatandaşımız yaralandı. Yaralılar arasında bir bebeğimiz de var. Saldırıda bir alışveriş merkezi, bir doğumhane ve bazı binalar hasar gördü. Bazı sivil araçlar da alev aldı. Enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bu saldırıyı yapanlar, uluslararası hukukun gereğini yapacağız.” dedi.

ukrayna

“EVİMİZİN YANINDAKİ DOĞUMHANEYE SALDIRDILAR”

Saldırının yaşandığı yerlerden biri olan doğumhanenin yakınında oturan 55 yaşındaki Anatoliy, AA muhabirine konuştu.

Soyadını vermek istemeyen Anatoliy, sabah saat 07.00 sıralarında büyük bir patlama sesi duyduğunu anlattı. Anatoliy, “Evimizin yanındaki doğumhaneye saldırdılar. Şiddetli patlama nedeniyle çevredeki binaların çatı, pencere ve balkonları yıkıldı. Evlerdeki birçok eşya kullanılamaz hale geldi. Doğumhanede bulunan kadınlar ve bebekler büyük panik yaşadı. Bazıları yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar insan değil.” diye konuştu.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA YOK

Rusya, Dnipro’ya düzenlediği füze saldırısıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 2 yıldır devam ediyor. Ukrayna, Rusya’nın saldırgan tutumuna karşı uluslararası toplumdan destek istiyor.