DOLAR
42,84 -0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,92 -0,03%
BITCOIN
3.757.408,91 -0,17%

Rusya'da Hapishane İsyanı: Rehin Alınan Personel Tükenmiş Durumda

Volgograd'daki hapishanede mahkumlar, personeli rehin aldı; 4 kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 19:28
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 19:28

Rusya'da Hapishane İsyanı: Rehin Alınan Personel Tükenmiş Durumda

Rehin Alma Olayı Volgograd'da Gerçekleşti

Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSİN), Volgograd bölgesindeki 19 numaralı hapishanede mahkumların düzenledikleri isyan sırasında dört cezaevi çalışanının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Olayın Detayları

Açıklamalara göre, dört mahkum, sekiz cezaevi personeli ve dört mahkumu rehin aldı. Rehin alınan personelden dördü bıçakla yaralandı; ne yazık ki üçü olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, "Mahkumlara direnen dört kişinin hastaneye kaldırılması sonrası birinin daha hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel Operasyon Düzenlendi

Daha sonra rehinelerin kurtarılması için hapishanede bir özel operasyon gerçekleştirildi. FSİN ve Ulusal Muhafızlar tarafından düzenlenen bu operasyon sonucunda rehin alan dört suçlu etkisiz hale getirildi. Operasyona katılan güvenlik görevlilerinin ise yaralanmadığı belirtildi.

Terör Bağlantısı İddiaları

Volgograd'daki hapishanede yaşanan isyan esnasında, bazı mahkumların, disiplin komisyonu toplantısı sırasında cezaevi personelini rehin aldığı ifade edildi. Olayın başında yer alan Orta Asya kökenli mahkumların, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğuna dair sosyal medya üzerinden iddialar ortaya atıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı