DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,26 -0,1%
ALTIN
5.879,86 0,47%
BITCOIN
3.692.503,91 -0,71%

Rusya, ABD ile Uzmanlar Düzeyindeki Görüşmelerin Süreceğini Umutla Bekliyor

Kremlin, ABD ile uzman görüşmelerinin gelecek hafta başlayacağını umuyor. Peskov, müzakerelerde Ukrayna krizinin ele alınacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 20.03.2025 14:00
Güncelleme Tarihi: 20.03.2025 14:00

Rusya, ABD ile Uzmanlar Düzeyindeki Görüşmelerin Süreceğini Umutla Bekliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile ABD arasında gerçekleştirilecek uzmanlar düzeyindeki görüşmelerin devam edeceğini umduklarını ifade etti. Peskov, müzakerelerin gelecek hafta başında gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Peskov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Rusya ve ABD heyetlerinin Suudi Arabistan’da bir araya gelmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Başkanlar arasında daha önce telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Peskov, yapılacak müzakerelerin önümüzdeki günlerde başlayacağını umduğunu vurguladı.

Peskov, Ukrayna krizinin çözümü ve Karadeniz’deki gemilerin güvenliği gibi konuların müzakerelerde ele alınacağını duyurdu. Ancak, Rusya’nın müzakerelerde hangi yetkililer tarafından temsil edileceği konusunda ayrıntı vermedi.

Peskov, ayrıca Avrupa ülkelerinin Ukrayna krizine yönelik tutumlarını değerlendirerek, Brüksel’in Avrupa’yı askerileştirmeyi planladığını belirtti. Bu durumun, Rusya ve ABD devlet başkanlarının barışçıl çözüm çabalarıyla çeliştiğini ifade etti.

Türkiye ile ilişkiler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapacağı ziyaretin kesin tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi. Peskov, Türkiye’deki protesto gösterileri hakkında ise bu durumun Türkiye’nin iç meselesi olduğunu dile getirdi ve başka ülkelerin iç işlerine karışmadıklarını belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı