Rus kadın kaybolan köpeği Biba'yı Kaş ve çevresinde arıyor

Kaş'ta 16 Mart 2026'da kaybolan İngiliz pointer Biba için Yana Berezhetskaia binlerce afiş bastırdı, dört ilçede arama yapıyor; bulanlara 1.000 dolar ödül verilecek.

Yayın Tarihi: 21.07.2026 13:53
Güncelleme Tarihi: 21.07.2026 13:53

Rus kadın kaybolan köpeği Biba'yı Kaş ve çevresinde arıyor

Kaş'ta 4 aydır süren arama: Biba bulunamıyor

Yana Berezhetskaia, yaklaşık dört yıl önce kapılarının önünden sahiplenip aileye kattıkları İngiliz pointer cinsi köpekleri Biba'nın 16 Mart 2026'da Kaş'ta kaybolduğunu belirtiyor. Kaybolmanın ardından ilgili kurumlara bildirimde bulunan Berezhetskaia, dört aydır devam eden arama çalışmalarına rağmen köpeğe ulaşamadıklarını ifade etti.

Yürütülen arama çalışmaları ve iletişim

Berezhetskaia, ilçenin dört bir yanına binlerce afiş bastırıp astıklarını, Kaş ile Kalkan, Finike, Demre, Fethiye ve Antalya ilindeki yetkili kurumlara başvurduklarını söyledi. Aynı zamanda yerel hayvan barınakları, sivil toplum kuruluşları, veteriner klinikleri, petshoplar ve market zincirleriyle iletişime geçtiklerini belirtti.

Sosyal medya kampanyasının geniş kitlelere ulaştığını ve ilanın yarım milyondan fazla kişi tarafından görüntülendiğini aktaran Berezhetskaia, çip okutulması hâlinde köpeğin kayıtlı olduğunu göstereceğini ancak kayıp bildiriminden bu yana hiçbir bilgi alamadıklarını dile getirdi.

Ödül, çip ve ulaşım bilgisi

İlk etapta 25.000 TL olarak konulan ödül daha sonra 1.000 dolara çıkarıldı. Berezhetskaia, Biba'nın tam yerini kesin olarak bildiren kişiye bu ödülün verileceğini açıkladı. Ayrıca köpeğin bakımının düzenli olarak yapıldığını ve kendileri adına çipletildiğini hatırlattı.

Berezhetskaia, Türkçe bilmediğini ve ulaşmak isteyenlerin WhatsApp üzerinden yazmalarını, asılsız ihbarlardan kaçınılmasını rica etti.

Kaynağın notları ve beklenti

Berezhetskaia, Biba'nın kaybolduğu dönemde Kaş'ta yoğun turist hareketliliği bulunduğunu, bu nedenle bir kişinin köpeği fark etmeyip başka bir şehre götürmüş olabileceği ihtimalini değerlendirdiklerini söyledi. Dört aydır haber alınamayan köpek için aile yeniden kavuşmayı umut ediyor ve duyurunun yayılması için destek talep ediyor.

ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİNDE YAKLAŞIK 4 AY ÖNCE KAYBOLAN "BİBA" İSİMLİ İNGİLİZ POİNTER CİNSİ KÖPEĞİN...

ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİNDE YAKLAŞIK 4 AY ÖNCE KAYBOLAN "BİBA" İSİMLİ İNGİLİZ POİNTER CİNSİ KÖPEĞİN SAHİBİ RUS VATANDAŞI YANA BEREZHETSKAİA, İLÇENİN DÖRT BİR YANINDA ONU ARIYOR. BASTIRDIĞI BİNLERCE AFİŞİ, İLÇENİN DÖRT BİR YANINA ASAN, ÇEVRE İLÇELERDE DE ARAMA ÇALIŞMASI YAPAN KADIN, KÖPEĞİNİ BULANA BİN DOLAR ÖDÜL VERECEK.

ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİNDE YAKLAŞIK 4 AY ÖNCE KAYBOLAN "BİBA" İSİMLİ İNGİLİZ POİNTER CİNSİ KÖPEĞİN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.