DOLAR
42,69 0%
EURO
50,22 -0,13%
ALTIN
5.964,12 -1,13%
BITCOIN
3.829.468,17 -1,16%

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Danışmanı Uşakov Riyad'daki Toplantıya Katılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Danışmanı Uşakov, Riyad'da Rusya-Amerika ilişkilerini ele alacak.

Yayın Tarihi: 17.02.2025 13:30
Güncelleme Tarihi: 17.02.2025 13:30

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Danışmanı Uşakov Riyad'daki Toplantıya Katılacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yarın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak olan Rus ve Amerikan heyetleri arasındaki görüşmeye, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov'un katılacağını açıkladı. Peskov, bu görüşmenin Rusya-Amerika ilişkilerinin iyileştirilmesi konusunu ele alacağını belirtti.

Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Lavrov ve Uşakov'un bugünden itibaren Riyad'a gideceklerini duyurdu. İki yetkilinin, salı günü Amerikan mevkidaşlarıyla bir araya geleceğini ifade eden Peskov, ukrayna meselesinin çözümüne dair olası müzakereler ve iki liderin (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump) görüşmesine yönelik hazırlıklarla ilgili konuların istişare edileceğini aktardı.

Peskov, Riyad'daki toplantıda ABD ile Orta Doğu'daki durumu da ele alma hususunda hazırlıklı olduklarını vurguladı. Ayrıca, Rusya ile ABD arasındaki müzakerelere Avrupa'nın da dahil edilmesi ihtimali hakkında, iki liderin telefon görüşmesinde mutabık kaldığı yüz yüze görüşme için hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Sözcü Peskov, Riyad'ın müzakereler için her iki taraf için de uygun bir yer olduğunu da sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı