Rostov'daki Akaryakıt Deposunda Kontrol Altına Alınamayan Yangın

Rostov'daki akaryakıt deposunda süren yangın, 5. gününde hala kontrol altına alınamadı. 47 itfaiyeci yaralandı.

Yayın Tarihi: 22.08.2024 14:56
Güncelleme Tarihi: 22.08.2024 14:56

Rostov'daki Akaryakıt Deposunda Kontrol Altına Alınamayan Yangın

Rostov'daki Akaryakıt Deposunda Sürekli Yangın

Rusya'nın Rostov bölgesinde bulunan Proletarsk akaryakıt deposunda çıkan yangın, 5 gündür devam ediyor ve hala kontrol altına alınabilmiş değil.

Yangın Söndürme Çalışmalarına Yoğun Katılım

18 Ağustos'ta meydana gelen olayda, 500'den fazla itfaiyeci yangını söndürmek için seferber edildi. Ancak resmi kaynaklara göre, bu süreçte 47 itfaiyeci yaralandı.

Olayın Nedeni ve Etkileri

Rostov Valisi Vasiliy Golubyev, yangının bir insansız hava aracının düşmesi sonucu çıktığını belirtti. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, geniş bir alana yayılarak bölgede alarm durumuna sebep oldu.

Ukrayna sınırında bulunan akaryakıt tesisleri, son zamanlarda sıkça insansız hava araçlarının hedefi haline gelmekte. Bu durum, güvenlik endişelerini artırıyor ve tehditleri gündeme getiriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı