Rize'de Eğitime Kar Engeli
Rize'deki tüm eğitim kurumlarında, kar yağışı sebebiyle yarın eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşullarının, öğrenci ve vatandaşlar için oluşturabileceği tehlikeler nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.
Güvenlik Önlemleri
Açıklamada, özellikle buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınmasının önemine vurgu yapıldı. 21 Şubat Cuma günü tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verilmesinin gerekçesi, güvenlik önlemleridir. Kamu sektöründe çalışan engelli personel, 8 yaş altı çocuğu bulunan anneler ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Çığ Riski Uyarısı
Valilik, ayrıca yüksek kar örtüsü bulanan eğimli yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Vali'den Okuyuculara Çağrı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bugün kar tatilinin keyfini nasıl çıkardınız? Tatili verimli geçirmek için kitap okudunuz mu?' diyerek vatandaşlara kitap okuma teşviki yaptı. 'Ailece vakit geçirmenin, sıcacık bir Rize çayı eşliğinde kitap okumanın tam zamanı. Okuduğunuz kitapların fotoğraflarını bizimle paylaşmayı unutmayın.' ifadeleriyle vatandaşları sosyal etkileşime davet etti.