Rize'de 5K halk koşusu gerçekleşti
UTMB by Kaçkar öncesinde gerçekleştirilen 5 kilometrelik 5K halk koşusu, Rize merkez Çay Çarşısı önünde toplanan sporcular ve vatandaşların katılımıyla tamamlandı. Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rize Valiliği ve "Kaçkar by UTMB" iş birliğiyle düzenlendi.
etkinlik detayları:
Katılımcılar, Dev Çay Bardağı şeklindeki binanın altında buluşup ısınma hareketlerinin ardından şehrin merkezinde 5 kilometrelik parkuru birlikte koştular. Etkinlikte, Vali Yardımcıları Abdullah Kurt, Metin Eyyüpkoca ve Mustafa Batuhan Alpboğa, Çamlıhemşin Kaymakamı Gizem Çiçek ile Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun da yer aldı.
vali yardımcısından çağrı:
Rize Vali Yardımcısı Abdullah Kurt, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada halkla birlikte spor yapmanın önemine dikkat çekti. Kurt, "Bugün halkımızla bu spor coşkusunu, koşu coşkusunu yaşamak için Rize şehir merkezimizde 5K olarak isimlendirdiğimiz bir koşu düzenledik. Elit sporcularımızın ve halkımızın katılımıyla fevkalade enerjisi yüksek, güzel bir koşu olduğuna inandığımız bir etkinlik oldu." ifadelerini kullandı.
Kurt ayrıca yaklaşık "40-45 gün" kaldığını belirterek 11-13 Eylül tarihlerine yönelik çağrı yaptı ve tüm sporseverlere ile doğaseverlere davetini yineledi: "Biz sizler aracılığıyla tüm sporseverlere ve doğaseverlere davetimizi arz ediyoruz. Bu davet Rize’mizin. Gelin bu heyecanı, bu spor tutkusunu ve şehrimizin deneyimlemesini birlikte yaşayalım diyoruz ve teşekkür ediyoruz."
BU YIL 2. GERÇEKLEŞECEK OLAN UTMB BY KAÇKAR ÖNCESİNDE RİZE’DE 5K HALK KOŞUSU DÜZENLENDİ