Riva kampı ve programı:
U20 Milli Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları hazırlıklarına bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde yaptığı antrenmanlarla başladı. Ay-yıldızlı ekip, ilk etap çalışmalarını Riva'da tamamlayacak ve daha sonra 20 Ağustos Perşembe günü İtalya'ya hareket edecek.
Turnuva 22-30 Ağustos tarihlerinde İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenecek. Teknik direktör Uğur İnceman yönetimindeki ekip, kısa kamp dönemini maksimum verimle değerlendirmeyi amaçlıyor.
turnuva formatı ve grup eşleşmeleri:
2026 Akdeniz Oyunları'nda erkekler futbol branşında Türkiye'yi 2006 ve üstü doğumlu oyunculardan oluşan U20 Milli Takımı temsil edecek. Turnuvaya toplam sekiz ülke katılıyor ve takımlar iki gruba ayrıldı.
A Grubu'nda Türkiye, Fas, Tunus ve Kuzey Makedonya ile mücadele edecek. B Grubu'nda ise İtalya, Cezayir, Kosova ve Arnavutluk yer alıyor. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar bir üst tura yükselecek ve grup birincileri diğer grubun ikincisi ile eşleşerek yarı final maçları oynayacak.
Final maçı 30 Ağustos Pazar günü saat 20.00'de başlayacak. Türkiye'nin hedefi, Riva'daki hazırlıklarla grup aşamasında üst sıralara çıkarak eleme turlarına avantajla girmek olacak.
U20 MİLLİ TAKIMI, 2026 AKDENİZ OYUNLARI HAZIRLIKLARINA BUGÜN YAPTIĞI ANTRENMANLARLA BAŞLADI.