Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,05%
EURO
35,35 0,21%
ALTIN
2.508,48 0,82%

Resmi Gazete'de güncellendi: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarının değiştirildiği duyuruldu!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Artık fahri müfettişlerin hangi trafik kural ihlalinde tutanak düzenleyeceğine Emniyet Genel Müdürlüğü karar verecek.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 11:42

Resmi Gazete'de güncellendi: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarının değiştirildiği duyuruldu!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir kararda Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te güncelleme yapıldığı duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında müfettişliğe seçilen kişilerin, eğitime tabi tutulacağı kaydedildi. Ayrıca eğitim programlarına katılmayanlara da müfettişlik kimliği verilmeyeceği belirtildi. 

Resmi Gazete’de yayımlanan güncellemeye göre müfettişlere görevlerine yönelik yılda en az 2 defa eğitim verilecek ve değerlendirme toplantısı düzenlecek. Eğitim ve değerlendirme toplantıları ise yüz yüze ya da uzaktan eğitim yöntemi ile yapılacak. Uzaktan eğitim verilmesi durumunda da eğitim sonu değerlendirme sınavı yapılacak. Sınavda başarılı olamayanlar ise eğitime hiç katılmamış sayılacak. 

Öte yandan yine yayımlanan güncellemeye göre müfettişlerin, hangi trafik kural ihlalinde tutanak düzenleyeceklerini de Emniyet Genel Müdürlüğü belirliyor olacak. Bir yıl süre boyunca kural ihlal tutanağı düzenlemeyen, trafik güvenliğine katkı sağlamayan, olağana akışın dışında tutanak düzenleyen veya eğitim ile değerlendirme toplantılarına üst üste 2 kez katılmayan müfettişlerin görevleri sonlandırılacak.