DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,24 -0,08%
ALTIN
5.871,89 0,6%
BITCOIN
3.720.233,05 -1,45%

Refah Belediyesi, Akaryakıt Krizi Nedeniyle Su Kuyularını Durdurdu

Refah Belediyesi, akaryakıt krizi nedeniyle su kuyularını çalıştırmayı durdurdu, insani yardım çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 15.03.2025 13:59
Güncelleme Tarihi: 15.03.2025 13:59

Refah Belediyesi, Akaryakıt Krizi Nedeniyle Su Kuyularını Durdurdu

Refah Belediyesi'nden Akaryakıt Krizi Açıklaması

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Belediyesi, su depolarını ve tarım alanlarını beslemek için gerekli olan yakıtı sağlamayı durdurduğunu duyurdu. Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, bu kararın, İsrail'in kente insani yardım ve gıda ürünlerinin girişini engellemesi sonucunda alınmış olduğunu belirtti.

İnsani Durum ve Su Sıkıntısı

Sufi, başında bulunduğu belediyenin, Filistinlilerin geri döndüğü yerlerde onlara su temin etmek amacıyla 80 kuyunun çalışması için yakıt sağladığını ifade etti. Ancak, mevcut yakıt kaynaklarının tükenmesiyle birlikte, sunulan hizmetlerin azaltılması ve temel hayati hizmetlerin askıya alınmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu durumun, binlerce insanın yaşamını tehdit ettiğine ve sağlık ile çevre krizini derinleştirdiğine dikkat çekti.

Felaket Senaryoları ve Acil Müdahale Talebi

Sufi, kuyuların çalışmaması durumunun yıkıcı sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulunarak, "Önümüzde bir insani felaket duruyor. Su sıkıntısı, halkı ciddi hastalıklara maruz bırakıyor. İnsanlar, saldırılar ve sürekli kuşatma nedeniyle zaten zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyorlar," dedi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Uluslararası ve insani kuruluşlara acil müdahale çağrısında bulunan Sufi, İsrail’e sınır kapılarını açması ve yakıt ile insani yardımların derhal bölgeye sokulması için baskı yapılması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Kararı

İsrail Başbakanlık Ofisi, 2 Mart'ta yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne her türlü insani yardım malzemesinin girişinin durdurulmasına yönelik bir karar aldığı duyurulmuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı