Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,32 0,14%
EURO
35,38 0,33%
ALTIN
2.489,7 0,06%

Reddit halka arz için başvurdu! New York Borsası'nda RDDT adı altında işlem görecek!

Halka arz için başvuran Reddit, bazı uzun süreli kullanıcıların hisse satın almasına izin verecek.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 11:43

Reddit halka arz için başvurdu! New York Borsası'nda RDDT adı altında işlem görecek!

Yıllarca süren spekülasyonların ardından Reddit, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda İlk halka arz için resmi olarak başvuruda bulundu. Ticker sembolü olarak RDDT'yi kullanmayı planlayan şirket, bazı uzun süreli kullanıcıların hisse satın alarak katılmasına da izin verecek.

Reddit CEO'su Steve Huffman, şirketin SEC'e yaptığı S-1 başvurusunda paylaştığı bir notta, birçok uzun süreli kullanıcının platformdaki toplulukları üzerinde zaten "derin bir sahiplik duygusu" hissettiğini söyleyerek "Bu sahiplik duygusunun gerçek bir sahipliğe yansımasını istiyoruz - kullanıcılarımızın bizim sahiplerimiz olmasını istiyoruz. Bu düşünceyle, Reddit'e katkıda bulunan kullanıcıları ve moderatörleri yatırımcılarımızla birlikte halka arzımızda hisse almaya davet etmekten heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

reddit

REDDİT GEÇEN 804 MİLYON DOLAR GELİR ELDE ETTİ

Şirket, kaç kullanıcının katılabileceğini söylemese de uygun kullanıcıların karma puanlarına göre belirleneceğini ve "moderatör katkılarının üyelik ve moderatör eylemleriyle ölçüleceğini" söyledi.

Dosyalama, ayrıca Reddit'in iç işleyişi hakkında yeni ayrıntılar da sunuyor. Şirket, aralık ayında 500 milyon ziyaretçiye sahipti ve son zamanlarda ortalama 73 milyonun biraz üzerinde günlük aktif tekil ziyaretçi sayısına ulaştı. Şirket, 2023 yılında 804 milyon dolar gelir elde etti. Belgede ayrıca şirketin gelecekte gelirlerini artırmak amacıyla içeriğini lisanslamak için yapay zekâ şirketleriyle anlaşmalar araştırdığı belirtiliyor.

Ayrıca Reddit ve Google, yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen böyle bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. Şirket, "Büyüyen platform verilerimizin önde gelen büyük dil modellerinin ("LLM'ler") eğitiminde önemli bir unsur olacağına ve Reddit için ek bir para kazanma kanalı olarak hizmet edeceğine inanıyoruz" açıklamalarında bulundu.