DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.843.823,54 0,26%

Recep Uçar: İç sahada 3-0'lık net galibiyet bizi memnun etti

Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig 16. haftasında Eyüpspor’u 3-0 yendi; teknik direktör Recep Uçar, iç sahadaki net galibiyetten ve oyuncuların performansından memnun olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 13.12.2025 17:48
Güncelleme Tarihi: 13.12.2025 17:51

Recep Uçar: İç sahada 3-0'lık net galibiyet bizi memnun etti

Recep Uçar: İç sahada 3-0 gibi net skorla güzel galibiyet aldık

Trendyol Süper Lig 16. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Eyüpspor'u 3-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Eyüpspor karşısında 3-0'lık bir galibiyet elde etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Recep Uçar değerlendirmelerde bulundu ve galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uçar, karşılaşmanın takım için önemli olduğunu belirterek, "Ekip olarak seyircimizin önünde oynayacağımız ilk maç olduğu için çok heyecanlıydık ve kazanmak istiyorduk. Burada bundan sonra oynanan bütün maçlarda kolay kaybetmek istemiyorduk. Bugün bu yağmurda buraya gelen taraftarlarımızı, evlerine mutlu gönderdiğimiz için de ayrıca kendi adıma mutluyum" ifadelerini kullandı. Uçar, galibiyeti kulüp yönetimi, çalışanlar ve taraftarlara armağan ettiğini söyledi.

Teknik direktör, maçın detaylarına ilişkin olarak ilk yarıda rakibin ilk 10 dakikada daha fazla oyunu eline geçirdiğini ancak sonraki bölümde ön alan baskısının işlediğini belirtti. Uçar, "İlk yarının sonuna geldiğimizde Ali Sowe, Rak-Sakyi ve Mithat'la bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilsek belki erken gol bulabilirdik. Bulamadık ama belki oyunumuzun karşılığını ilk yarının sonlarına doğru bulduğumuz penaltıyı Qazim'la değerlendirerek 1-0 içeriye girdik" dedi.

İkinci yarıya da baskılı başladıklarını aktaran Uçar, "55'lerde korner organizasyonunda Samet'le bulduğumuz golle 2-0 öne geçtik. Sonraki bölümde rakip daha risk aldı. Biz biraz daha kontrollü kaldık ama o bölümde de ciddi geçişler bulduk. 80'lerde de Ali Sowe ile 3'ü bulduktan sonra oyun bizim adımıza daha rahatladı" şeklinde konuştu.

Uçar, Ali Sowe'un 3. golünün hem oyuncu hem de takım açısından rahatlatıcı olduğunu vurguladı: "Ali Sowe'un 3. golü atması hem kendisi açısından hem de takımımız açısından bizi rahatlatan bir goldü. Onun da çok ihtiyacı vardı. Takımın da çok ihtiyacı vardı." Son bölümde takımlarının ciddi geçişler bulduğunu ancak final paslarında değerlendirme sıkıntısı yaşandığını da sözlerine ekledi.

Değerlendirmesini oyuncularını tebrik ederek tamamlayan Uçar, "Genel anlamda iç sahada 3-0 gibi net bir skorla güzel bir galibiyet aldık. Ortaya koydukları mücadele, kazanma isteği, taktiksel sadakatten dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

ÇAYKUR RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RECEP UÇAR, EYÜPSPOR KARŞISINDA 3-0 GİBİ NET BİR SKORLA GALİBİYET...

ÇAYKUR RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RECEP UÇAR, EYÜPSPOR KARŞISINDA 3-0 GİBİ NET BİR SKORLA GALİBİYET ALDIKLARINI SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!