Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Ramazan boyunca ağız kokusuna son! Sahurda bunu yapın, sorun çözülsün

Ağız kokusundan şikayetçi olanlara çözüm önerileri sunuldu. Ramazan'da ağız kokusu şikayetine son verdirecek doğal yöntem geldi. İşte kronik diş hastalıklarınız yoksa bu doğal çözümler sizleri bekliyor...

Yayın Tarihi: 04.03.2024 06:57
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 06:57

Ramazan boyunca ağız kokusuna son! Sahurda bunu yapın, sorun çözülsün

Ramazan ayında oruç tutacak olanlar için heyecan başlarken ağız kokusuna dair araştırmalar başladı. Ağız kokusu için neler yapılır? Sahurda neler yenmesi gerekiyor? İşte tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Oruçluyken ağız kokusunu engellemek için neler yenmesi gerektiği araştırılıyor. Ramazan'da oruç ibadetini yerine getireceklar ise hazırlıklara başladı. En önemli unsur diş fırçalamak olurken sahurda tüketeceğiniz besinler de iftara kadar ağız kokusunun önüne geçer.

Nanenin ferahlatıcı etkisinden ötürü Ramazan'da oruçluyken ağız kokusunun gidermesinde bir numaralı yöntem. Sahurda niyet etmeden önce birkaç adet nane yaprağı çiğnendiğinde ağız kokusunu önler.

Elma sirkesi ise oruçluyken ağız kokusunu giderir. Sirkenin de ağızda çok fazla kullanılması diş mineleri için riskli olabilir.

ağız kokusu
Limon suyu sahurda gargara yapılarak kullanıldığında iftara kadar sizi rahatlatır. Bir bardak ılık suya birkça damla limon suyu eklemek yeterli olacaktır.