
Queensland’de Sellerin Yarattığı Yıkımın Boyutları Ortaya Çıktı
Avustralya'nın Queensland eyaletindeki şiddetli yağışlar, bölgedeki seller nedeniyle iki kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Queensland Başbakanı David Crisafulli, yaşanan yıkımın “inanılmaz” düzeyde olduğunu ifade etti.
Başbakan'ın Açıklamaları
ABC News’a göre, Crisafulli eyaletin kuzeyindeki seller hakkında yaptığı açıklamada, binlerce kişinin tahliye edilmesinin ardından evlerine dönmeye başladığını belirtti. “İnsanların kararlılığını test edecek bir felaket” olarak nitelendirdiği seller sonucunda, yaklaşık 10 bin konutta elektriğin kesildiği kaydedildi.
Riskli Bölgelere Dikkat
Özellikle Townsville kenti, sellerin yol açtığı en riskli bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. Crisafulli, bu bölgenin tehlikeyi “ucuz atlattığını” ifade etti.
Can Kaybı ve Hasar İddiaları
Queensland’deki Ingham bölgesi polisi de, bu felakette iki kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yerel yetkililer, yüzlerce ev ve iş yerinin hasar gördüğünü bildirdi.