Avustralya merkezli Qantas hava yolu şirketi, 30 Haziran Pazartesi günü sisteminde yaşanan olağan dışı aktivite nedeniyle siber saldırıya uğrayarak yaklaşık 6 milyon müşterisinin kişisel verilerinin çalındığını duyurdu.
Şirketin yaptığı açıklamada, çalınan verilerin arasında müşterilerin isim, e-posta adresi, telefon numarası, doğum tarihi ve yolcu numarası gibi bilgiler bulunduğu belirtildi. Ancak, kredi kartı veya pasaport bilgileri gibi daha hassas verilerin sızdırılmadığı ifade edildi.
Qantas, veri sızıntısının kapsamını araştırmaya devam ettiklerini ve Avustralya Siber Güvenlik Merkezi ile Avustralya Polisini bilgilendirdiklerini açıkladı. Şirketin Üst Yöneticisi Vanessa Hudson, yaşanan olaylar nedeniyle müşterilerden özür diledi ve gerekli desteği sağlamak için müşterilerle sürekli temas halinde olduklarını vurguladı.