Pursaklar'da uzun süreli su kesintileri mahalle sakinlerinin tepkisini çekti
Ankara'nın Pursaklar ilçesinde son dönemde yaşanan uzun süreli su kesintileri, mahalle sakinlerinin tepkisini topluyor. Vatandaşlar, musluklarından günlerdir su akmadığını belirterek hem günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını hem de yetkili kurumlardan yeterli bilgilendirme alamadıklarını ifade etti.
Mahalle sakinlerinin şikayetleri
Sakinler, günlük kullanım için su temininde yaşanan güçlüklerin yanı sıra, kesintilere ilişkin yetersiz iletişim nedeniyle belirsizlik ve mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. Birçok kişi, temel hijyen ve mutfak ihtiyaçlarını karşılamada sorun yaşadıklarını aktardı.
Pratik çözümler ve beklentiler
Su kesintileri nedeniyle bazı vatandaşların bidonlarla çevre bölgelerdeki camilere giderek çeşmelerden su doldurduğu bildirildi. Mahalle sakinleri, yetkililerden sorunun kaynağına yönelik açıklama ve kalıcı çözüm talep ediyor; ayrıca kesintiler hakkında düzenli bilgilendirme yapılmasını istiyorlar.
Vatandaşlar, yetkililerin sorunu öncelikli ele almasını ve bölge halkını düzenli olarak bilgilendirmesini talep ediyor.
Başkentteki su kesintisine vatandaşlardan tepki