Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Puan şartı tamamen kaldırıldı! Kamu kurumuna yüksek maaşlı personel alımı

Türkiye genelinde kaymakamlıklar, 161 yeni personel alımı için başvuruları almaya başladı. Bu alımlar için KPSS şartı aranmıyor ve başvurular online olarak yapılabiliyor. İş arayışında olanlar için büyük bir fırsat sunan bu ilanlar, çeşitli alanlarda istihdam imkanı sağlıyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 29.03.2024 16:58
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 16:58

Puan şartı tamamen kaldırıldı! Kamu kurumuna yüksek maaşlı personel alımı

Türkiye genelindeki 11 farklı kaymakamlık, toplamda 161 personel alımı için başvuruları almaya hazırlanıyor. Bu ilanlarda Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmıyor, dolayısıyla adaylar KPSS puanı olmadan başvuruda bulunabilecekler. İş arayanlar için büyük bir fırsat sunan bu alımlarda, çeşitli alanlarda istihdam edilmek üzere kadrolar açılıyor.


11 KAYMAKAMLIKTA 161 PERSONEL ALIMI DETAYLAR BURADA

Türkiye genelindeki 11 farklı kaymakamlık, toplamda 161 personel alımı için başvuruları almaya hazırlanıyor. Bu ilanlarda Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmıyor, dolayısıyla adaylar KPSS puanı olmadan başvuruda bulunabilecekler. İş arayanlar iç
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), personel alımı için başvuru sürecini başlattı! Adaylar, başvurularını online olarak İŞKUR üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular için son tarih 29 Mart 2024 olarak açıklandı. Bu süre içerisinde adaylar, Türkiye genelindeki İŞKUR hizmet noktalarından veya ALO 170 numaralı hattı arayarak da başvurularını yapabilirler.

Toplumun işgücü piyasasındaki istihdamını artırmayı hedefleyen İŞKUR, farklı alanlardaki personel ihtiyacını karşılamak için bu alımları gerçekleştiriyor. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, İŞKUR'un resmi web sitesinden online başvuru formunu doldurarak veya belirtilen iletişim kanallarını kullanarak başvurularını tamamlayabilirler.

Çorum'da 11 farklı kaymakamlıkta toplamda 161 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bu alımlar, Türkiye genelindeki işsizlikle mücadele kapsamında büyük önem taşıyor. Çorum'un çeşitli ilçelerindeki kaymakamlıkların ihtiyaçları doğrultusunda planlanan alımlar, iş arayanlar için önemli bir istihdam fırsatı sunuyor.

İlanlarda Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartının aranmaması, adaylara geniş bir fırsat penceresi açıyor. Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Kargı, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu ve Uğurludağ gibi ilçelerdeki kaymakamlıkların ihtiyaç duyduğu personel için başvurular alınacak.

Bu alımlarla birlikte özellikle kırsal kesimde istihdamın artması ve genç işsizliğin azaltılması hedefleniyor. Adaylar, başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak ve başvurularını tamamlamak için ilgili kaymakamlıkların resmi web sitelerini ziyaret edebilirler.

Çorum'daki kaymakamlıkların ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanan bu personel alımları, iş arayanların dikkatini çekiyor. İlgili adaylar, başvuru süresi içerisinde gerekli belgeleri hazırlayarak şanslarını deneyebilirler.

Başvuru süresi ve detaylarıyla ilgili güncel bilgileri takip etmek için adaylar, ilgili kaymakamlıkların duyuru sayfalarını ve resmi iletişim kanallarını düzenli olarak kontrol etmelidirler.

Güncel iş ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için İŞKUR tarafından belirlenen Temel İşgücü Yetiştirme Programı (TYP) başvuru şartları şu şekildedir:

T.C. Vatandaşı Olmak: İş başvurusunda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.

18 Yaşını Doldurmuş Olmak: İş başvurusu yapacak adayların en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Öğrenci Olmamak: Başvuru yapacak adaylar, öğrenci statüsünde olmamalıdır. Ancak, bu kurala açıköğretim öğrencileri hariçtir.

TYP' de Sınırlı Süre Çalışma Koşullarına Haiz Olmak: İŞKUR'un Temel İşgücü Yetiştirme Programı (TYP) kapsamında çalışacak adaylar, belirli bir süreyle sınırlı çalışma koşullarını kabul etmelidirler.

Bu şartlar doğrultusunda uygun adaylar, İŞKUR'un resmi web sitesi üzerinden veya İŞKUR hizmet noktalarından başvurularını yapabilirler. Başvuru süreci ve detaylarıyla ilgili güncel bilgileri takip etmek adayların sorumluluğundadır.