Posof'ta 19 Mayıs Coşkusu: Gençlerin Gösterileri İlçeyi Bayram Alanına Çevirdi

Ardahan'ın Posof ilçesinde 19 Mayıs, resmi tören ve mesire alanındaki gençlik gösterileriyle coşku içinde kutlandı.

Yayın Tarihi: 19.05.2026 15:58
Güncelleme Tarihi: 19.05.2026 16:03

Posof'ta 19 Mayıs Coşkusu: Gençlerin Gösterileri İlçeyi Bayram Alanına Çevirdi

Posof'ta 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ardahan'ın Posof ilçesinde düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Günün programı, hem resmi tören geleneğini sürdürdü hem de gençlerin hazırladığı gösterilerle renkli bir görünüm sundu.

Törenin başlangıcı

Program, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından katılımcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Resmi törenin tamamlanmasının ardından kutlamalar, yoğun katılımın olduğu Posof mesire alanı'nda devam etti.

Gençlerin hazırladığı gösteriler

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Yılmaz açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek gençlerin bayramını kutladı. Etkinlik programında Aşık Sait Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Ertuğrul Er yönetiminde sunduğu jimnastik gösterisi beğeni topladı. Lise öğrencilerinin okuduğu kahramanlık şiirleri de programa duygusal bir katkı sağladı.

Halit Paşa Yatılı Bölge Okulu öğrencileri yöresel halk oyunlarıyla kültürel mirası sahneye taşıdı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Yunus Bakan yönetimindeki sporcuların taekwondo gösterisi ise izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Kapanış ve genel değerlendirme

Programın finalinde sahne alan Kafkas Halk Dansları Topluluğu sunduğu performansla kutlamalara renk kattı. Farklı spor branşlarındaki gösteriler ve halk oyunlarıyla zenginleşen etkinlikler, ilçede adeta bir bayram havası yarattı ve vatandaşların yoğun ilgisiyle tamamlandı.

ARDAHAN’IN POSOF İLÇESİNDE, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DÜZENLENEN GÖRKEMLİ...

ARDAHAN’IN POSOF İLÇESİNDE, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DÜZENLENEN GÖRKEMLİ TÖREN VE ETKİNLİKLERLE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI.

ARDAHAN’IN POSOF İLÇESİNDE, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DÜZENLENEN GÖRKEMLİ...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.