Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?
Poşe yumurta, yumurtanın kabuksuz olarak sirkeli suda pişirilmesiyle elde edilen bir yemektir. Yumurtanın beyazı katılaşırken, sarısı akışkan kalır. Bu sayede yumurtanın hem besin değeri hem de lezzeti korunur. Poşe yumurta yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şöyledir:
Poşe Yumurta Malzemeleri
- 1 adet yumurta (veya kaç isterseniz)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Sıcak su
Poşe Yumurta Yapılışı
- Poşe yumurta yapmak için; küçük boy tencerede suyu kaynatın ve orta ateşe yerleştirin.
- Suyun fokurdamasını durdurun, içinde hafif bir akış olsun. Suyun içine sirke ekleyin.
- Suyun içinde çırpıcı ile bir girdap oluşturun.
- Başka bir kapta kırdığınız yumurtayı, girdabın ortasına dikkatlice bırakın ve 3-4 dk suda bekletin. Poşe yumurtanın beyazı sertleşirken, sarısı yumuşak kalsın.
- Kevgir ile yumurtayı sudan alın ve peçetenin üzerine koyun.
Poşe Yumurta Servis Önerileri
Poşe yumurta ile eggs benedict, eggs florentine, çılbır gibi tarifler yapabilirsiniz.
Ayrıca sadece kızarmış ekmek üzerine koyup, harika bir kahvaltıda tüketebilirsiniz.
Bir fikir daha; yumurtayı bu şekilde hazırlayıp, ayrıca menemen harcı yapıp yumurtayı üzerine koyabilirsiniz. Hem sunumu hem de tadı çok güzel olur.
Afiyet olsun.