Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?
Portakal reçeli, kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Portakalın ferahlatıcı aroması ve baharatların lezzeti ile harika bir uyum sağlar. Portakal reçeli yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şöyledir:
Portakal Reçeli Malzemeleri
- 1 kilogram portakal
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet yıldız anason
- 4 adet karanfil
- 1 adet limon
Portakal Reçeli Yapılışı
- Kalın kabuklu portakalların kabuklarını hafifçe kazıyın ve bol suda yıkayın. Portakalları yumuşamaları için sıcak suda 20 dakika bekletin.
- Portakalların suyunu süzün ve kabuklarıyla birlikte küçük küçük doğrayın. Bir su bardağı toz şeker, çubuk tarçın, yıldız anason ve karanfil ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
- Portakallar şekerle suyunu saldıktan sonra baharatları tencereden alın. Geri kalan toz şekeri ve suyu ilave ederek kısık ateşte 60 dakika pişirin.
- Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Reçel kıvamını aldığında ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğu ve suyu ekleyin ve karıştırın.
- Reçeli oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Büyük veya küçük kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kabukların eşit dağılması için kavanozları ters çevirin.
- Reçeli oda sıcaklığında, güneş almayan bir yerde 5 gün bekletin. Sonra afiyetle yiyin veya sevdiklerinizle paylaşın.