Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Popüler bir emlak uygulamasının şifreleri sızdırdığı tespit edildi!

Hindistan’da hizmet veren MyEstatePoint Property Search adlı popüler emlak firması, kullanıcılarının verilerini sızdırdığı öğrenildi. Uzmanlar, bu tür uygulamaları kullanan kullanıcıları verilerinin çalınması konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 06.01.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 06.01.2024 10:02

Popüler bir emlak uygulamasının şifreleri sızdırdığı tespit edildi!

MyEstatePoint Property Search adlı çok popüler bir hepsi bir arada emlak uygulamasının, kullanıcıları hakkında hassas veriler içeren bir MongoDB sunucusunu herkese açık bıraktığı keşfedildi.

MyEstatePoint Property Search, Hindistan merkezli yazılım geliştiricisi NJ Technologies tarafından geliştirildi. Uygulama, çoğunluğu Hindistan'daki kullanıcılar tarafından olmak üzere 500 binden fazla kez indirildi. Cybernews, açığa çıkan sunucunun 497 binden fazla kullanıcıya ait veri içerdiğini iddia ediyor. Bu da uygulamayı yükleyen neredeyse her kullanıcının etkilendiği anlamına geliyor.

emlak

KULLANICILARIN TÜM VERİLERİ ÇALINDI

Rapora göre, araştırma ekibi sunucuyu 6 Kasım 2023'te buldu ve sorun hakkında geliştiriciyle hemen iletişime geçti. NJ Technologies hiçbir zaman yanıt vermedi ama sunucularına erişim o zamandan beri halka kapatıldı.

Açığa çıkan sunucuda kullanıcıların adları ve soyadları, e-posta adresleri, düz metin şifreleri, cep telefonu numaraları, şehirleri, işletmeleri ve kayıt yöntemleri gösteriliyordu.

Cybernews araştırma ekibi sızıntıyla ilgili aşağıdaki açıklamayı paylaştı:

"Bu kapsamlı veri seti, tehdit aktörlerinin maruz kalınan bilgileri yetkisiz erişim, kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık faaliyetleri için kullanabileceği ve etkilenen bireylerin gizliliğini ve güvenliğini potansiyel olarak tehlikeye atabileceği için ciddi riskler oluşturmaktadır."

Uzmanlar, Hindistan’da yaşanan bu olayın Türkiye’de de yaşanabileceği konusunda kullanıcıları uyarırken, kişisel verilerini bu tür uygulamalarla paylaşırken dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.