Polonya’da ışık ihlali yapan araca hemzemin geçitte tren çarptı

Czestochowa’daki hemzemin geçitte ışık ihlali yapan araca tren çarptı; araçta bulunan 2 kişi yaralandı, 50 tren seferi gecikme yaşandı.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 12:19
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 12:19

Polonya’da ışık ihlali yapan araca hemzemin geçitte tren çarptı

Polonya’da ışık ihlali yapan araca hemzemin geçitte tren çarptı

Polonya’nın Czestochowa kentinde, Czestochowa Gnaszyn ile Czestochowa Stradom istasyonları arasındaki hemzemin geçitte bir trenin araca çarpması sonucu kaza meydana geldi. Kazada araç metrelerce sürüklendi ve araçta bulunan 2 kişi yaralandı.

Kaza anı

Çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, 20 Haziran tarihinde hemzemin geçit uyarı ışıkları dönüşümlü olarak kırmızı yanmasına rağmen aracın geçiş yaptığı ve bu sırada kazanın gerçekleştiği görüldü.

Etkiler ve resmi açıklama

Polonya Demiryolları Altyapı Şirketi tarafından yapılan açıklamada, kaza nedeniyle 50 tren seferinde gecikme yaşandığı ve gecikmeden yüzlerce yolcunun etkilendiğinin bildirildiği aktarıldı. Şirket ayrıca, istatistiklere göre hemzemin geçitlerde meydana gelen kazaların yüzde 99’unun sürücü hatasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Polonya'da ışık ihlali yaparak hemzemin geçitten geçen araca, tren çarptı.

Polonya'da ışık ihlali yaparak hemzemin geçitten geçen araca, tren çarptı.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.