Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Düzensiz Göçmenlere Sığınma Hakkını Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Duda, hükümetin düzensiz göçmenlere sığınma hakkını askıya almasını "ölümcül hata" olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 19:00
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 19:00

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Düzensiz Göçmenlere Sığınma Hakkını Eleştirdi

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Hükümete Sert Eleştirilerde Bulundu

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, hükümetin düzensiz göçmenlere sığınma hakkını geçici olarak askıya alma planına karşı çıkarak, bu adımı "ölümcül hata" olarak tanımladı. Duda, bu planın, siyasi muhalif olan Belaruslular ve Rusların güvenli limanlardan yararlanmasını engelleyeceğini iddia etti.

Başbakan Tusk’tan Yanıt

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Duda'ya verdiği yanıtta, söz konusu planın muhalifler için geçerli olmadığını vurguladı. Tusk'un hükümeti, 10 Ekim'de Polonya ile Avrupa Birliği'nin (AB) doğu sınırını güçlendirmeye yönelik düzensiz göçmenlere karşı bir planı kabul etmişti.

AB’nin Görüşü

Avrupa Birliği, sınırdaki düzensiz göçmen baskısının, Belarus ve Rusya'nın Avrupa'ya karşı yürüttüğü hibrit savaşının bir parçası olduğunu öne sürdü. Duda, bu planın Polonya'nın Avrupa Birliği'ne, kolay sığınma veya vize kaynağı olmadığını mesajını iletme amacını taşıdığını belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı