DOLAR
42,79 -0,21%
EURO
50,23 -0,11%
ALTIN
5.949,57 0,15%
BITCOIN
3.645.909,37 -0,47%

Polonya Başbakanı Tusk, Elon Musk’ın Açıklamalarına Destek Veren Muhalefeti Eleştirdi

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Elon Musk'ın Dışişleri Bakanına yönelik sözlerini destekleyen muhalefete tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 10.03.2025 14:16
Güncelleme Tarihi: 10.03.2025 14:16

Polonya Başbakanı Tusk, Elon Musk’ın Açıklamalarına Destek Veren Muhalefeti Eleştirdi

Polonya Başbakanı Donald Tusk, iş insanı Elon Musk’ın Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski için "Sessiz ol, küçük adam." diye yaptığı açıklamalara destek veren muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Tusk, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, muhalefetin bu tutumunu "siyasi ve ahlaki çöküş" olarak nitelendirerek, Sikorski'ye yapılan saldırıları eleştirdi.

Tusk, "Başka bir ülkenin siyasetçilerine Polonya'nın ulusal çıkarlarını anlatan Sikorski'ye saldırarak, muhalefet ulusal saygınlığının son kalıntılarını da kaybediyor." şeklinde ifadeler kullandı.

Rubio'dan Tepki

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Sikorski’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Rubio, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sikorski'yi bir şeyler uydurmakla suçlayarak, "Kimse Ukrayna'nın Starlink bağlantısını kesmekle tehdit etmedi.""Starlink olmasaydı Ukrayna bu savaşı çoktan kaybetmiş olurdu ve Ruslar şu anda Polonya sınırında olurdu."

Musk'ın Açıklaması

Sikorski, Musk'ın Ukrayna ordusuna uydu internet hizmetleri sağlayan Starlink'i kapatacağına yönelik açıklamalarını eleştirmişti. Musk, Sikorski’nin bu eleştirilerine "Sessiz ol, küçük adam. Maliyetin çok küçük bir kısmını ödüyorsun ve Starlink'in yerini hiçbir şey tutamaz."

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı