Polonya Başbakanı Tusk, Batı'ya Ukrayna'ya Destek Çağrısı Yaptı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, ABD'nin Ukrayna politikasındaki değişikliğine rağmen Batılı ülkeleri Ukrayna'ya destek vermeye davet etti.

Yayın Tarihi: 20.02.2025 18:17
Güncelleme Tarihi: 20.02.2025 18:17

Polonya Başbakanı Tusk, Batı'ya Ukrayna'ya Destek Çağrısı Yaptı

Polonya Başbakanı Tusk, Batı Ülkelerini Ukrayna’ya Destek Vermeye Çağırdı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, ABD'nin Başkan Donald Trump liderliğindeki yeni Ukrayna politikasına karşı, Batı ülkelerini Ukrayna’ya destek olmaya çağırdı. Tusk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Batılı ülkeleri Ukrayna’ya sahip çıkmaya davet etti.

Tehditlerin Ciddiyeti Üzerine Vurgu

Tusk, “Ukrayna'nın zorla teslim alınmasının, tüm Batı toplumunun teslim alınması anlamına geleceği” uyarısını yaparak, “Kimse bunu görmüyormuş gibi davranmasın.” şeklinde bir ifadedek bulundu. Tusk'un bu çağrısı, Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i “diktatörlükle” suçlamasının ardından gündeme geldi.

Trump’tan Zelenskiy’yle İlgili Eleştiriler

ABD Başkanı Trump, Zelenskiy ile ilgili açıklamasında, savaşın Zelenskiy tarafından başlatıldığını ve daha sonra durdurmak için hiçbir şey yapmadığını savunmuştu. Trump, Zelenskiy için “Seçimlere gitmeyen diktatör” ifadelerini kullanarak, sert eleştiriler yöneltti.

Zelenskiy'nin Kritik Görüşmeleri

Öte yandan, bugün Zelensky'nin Kiev'de Trump'ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg ile bir araya gelmesi bekleniyor. Bu toplantının, Ukrayna'nın mevcut durumu ve uluslararası destek konusunda önemli bir görüşme olacağı düşünülüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı