Pivnichnyi köprüsü yeniden hedef alındı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sabah saatlerinde Kiev'deki Pivnichnyi (Kuzey) Köprüsü'nün bir kez daha insansız hava aracıyla hedef alındığını açıkladı. Olay, başkentte güvenlik ve altyapıya ilişkin kaygıları yeniden gündeme taşıdı.
Sumy ve Dnipro'da can kaybı ve yaralanmalar:
Zelenskiy, gece boyunca Rus güçlerinin ülke genelinde saldırılar düzenlediğini belirterek Sumy'de bir ilaç deposuna yapılan İHA saldırısında 1 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Dnipro'da bir iletişim tesisine yapılan saldırı sonucu 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Bazı yerleşimlerde elektrik kesintileri yaşanırken, acil müdahale ekipleri hasar tespit ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.
Saldırıların kapsamı ve uluslararası mesajlar:
Zelenskiy, gece boyunca Ukrayna'ya 135 saldırı İHA'sı gönderildiğini ve bunların 50'den fazlasının jet motorlu olduğunu aktardı. Saldırılar arasında Kiev, Dnipro, Harkov, Donetsk, Sumy ve Zaporijya bölgelerinin bulunduğu belirtildi. Haftalık verilere göre Rusya'nın bu dönemde Ukrayna'ya bin 900'den fazla saldırı İHA'sı, bin 700 hava bombası ve 25 füze kullandığını, İHA'ların 800'den fazlasının jet motorlu olduğunu vurguladı ve saldırılardan Rusya'nın sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti.
Zelenskiy ayrıca Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in Kiev ziyaretine değinerek Ukrayna ile Almanya arasında savunma kapasitesini artıracak kararlar ve anlaşmalar üzerinde çalışıldığını söyledi. Ukrayna'nın uluslararası destekten vazgeçmemesi gerektiğini belirtti ve yardım edenlere teşekkür etti.
Açıklamada, sivillere yönelik hedeflemelerin ve kritik altyapıya verilen zararın altı çizildi. Yerel yetkililer ve kurtarma ekipleri, etkilenen bölgelerde inceleme ve acil müdahale faaliyetlerine devam ediyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın sabah saatlerinde bir kez daha Pivnichnyi (Kuzey) Köprüsü'nü insansız hava aracıyla (İHA) vurduğunu açıkladı.