Pınarbaşı’da 4,1 büyüklüğünde deprem: bazı evlerde çatlak, bir duvarda yıkım

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 4,1 büyüklüğündeki sarsıntıda Yukarıborendere Mahallesi'nde bazı evlerde çatlaklar ve bir evin duvarında yıkıntı oluştu.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 12:37
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 12:37

Pınarbaşı’da 4,1 büyüklüğünde deprem: bazı evlerde çatlak, bir duvarda yıkım

sarsıntının ayrıntıları:

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde saat 09.53'te yerin 7 kilometre derinliğinde 4,1 Mw büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlçede ilk değerlendirmelere göre geniş çaplı can kaybı veya ağır hasar bildirilmedi; yetkililer olay yerine intikal ederek inceleme başlattı. Kayseri Valiliği, ilgili kurum ve kuruluşların saha tarama ve kontrol çalışmalarına başladığını ve an itibarıyla herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı.

hasar ve saha çalışmaları:

Depremin ardından Yukarıborendere Mahallesi'nde bazı evlerde çatlaklar oluştu ve bir evin duvarının bir bölümü yıkıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgede hasar tespiti yapmak üzere çalışma yürütüyor. Yetkililer, saha çalışmalarının sürdüğünü ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini bildirdi.

KAYSERİ’NİN PINARBAŞI İLÇESİNDE MEYDANA GELEN 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMİN ARDINDAN BAZI EVLERDE...

KAYSERİ’NİN PINARBAŞI İLÇESİNDE MEYDANA GELEN 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMİN ARDINDAN BAZI EVLERDE ÇATLAKLAR OLUŞURKEN, BİR EVİN DUVARININ BİR BÖLÜMÜ YIKILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.