Çayeli sahilinde acı kayıp
Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyük Taşhane Mahallesinde ailesiyle piknik yapan iki kardeş, Karadeniz’in güçlü dalgalarına kapılarak denizde kayboldu. Olay saat 16.00 sularında meydana geldi.
Olayın gelişimi:
Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte sahilde bulunan Ahmet Ertuğrul Ö. (16) ve küçük kardeşi Ali Kerem Ö. (10), denize ayaklarını sokmak istedi. Bu sırada etkili olan dev dalgalar Ali Kerem Ö. ile onu kurtarmaya çalışan Ahmet Ertuğrul Ö.'ün denize sürüklenmesine neden oldu. Aile üyeleri ve çevredekiler yaşananları görerek durumu hemen yetkililere bildirdi.
Müdahale ve arama çalışmaları:
İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Çağrı Merkezi bildirimiyle polis, ambulans ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan dalgıç ekiplerinin çalışmaları sonucunda Ahmet Ertuğrul Ö. denizden ağır yaralı çıkarıldı. Olay yerinde hemen yapılan ilk müdahalenin ardından genç çocuk Çayeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Ertuğrul Ö. kurtarılamayarak vefat etti. Küçük kardeş Ali Kerem Ö. için ise sahil güvenlik ve dalgıç ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları devam ediyor.
Olayla ilgili soruşturma ve inceleme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
RİZE’NİN ÇAYELİ İLÇESİNDE AİLESİYLE PİKNİK YAPTIĞI SIRADA AYAKLARINI DENİZE SOKAN 2 KARDEŞ DALGALARA KAPILARAK DENİZDE KAYBOLDU. KARDEŞLERDEN BİRİ DENİZDEN AĞIR YARALI OLARAK ÇIKARTILIRKEN DİĞERİNİ ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI.