Pensilvanya'da Çiftlikten 100 Bin Yumurta Çalındı

Pensilvanya'da bir çiftlikten 100 bin yumurta çalındı, değeri 40 bin dolar. Olayla ilgili soruşturma başladı.

Yayın Tarihi: 05.02.2025 13:22
Güncelleme Tarihi: 05.02.2025 13:22

Pensilvanya'da Çiftlikten 100 Bin Yumurta Çalındı

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Greencastle bölgesindeki bir çiftlikte büyük bir hırsızlık olayı meydana geldi. 40 bin dolar (1 milyon 437 bin lira) değerinde 100 bin yumurta çalındı. CBS News'ün aktardığına göre, Pensilvanya polisi olayla ilgili bir rapor yayımladı.

Yayımlanan raporda, hırsızlığın meydana geldiği çiftlikteki yumurtaların çalındığı belirtilirken, yetkililerin olay hakkında daha fazla detay vermediği kaydedildi. Şu an için hırsızların kimliği belirlenebilmiş değil ve konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu hırsızlık olayının yaşandığı dönemde, ABD Tarım Bakanlığı'nın Aralık 2024'te yayımladığı raporda, ülkede geniş çaplı kuş gribi salgını bulunduğu vurgulanmakta. Bu salgın, ülkedeki yumurta stoklarının azalmasına neden olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, son 5 yılda yumurta fiyatlarının yaklaşık %160 oranında arttığı gözlemleniyor. Bu durum, hırsızlık olaylarının yaşandığı dönemde yumurta tüketim ve fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı