Pendik'te yangında yaşamını yitiren üç çocuk son yolculuklarına uğurlandı
Olayın ayrıntıları
02.37 sıralarında Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Umman Sokak'ta bulunan iki katlı bir evin giriş katında çıkan yangında, evde bulunan Ö.S. (2), Z.S. (5) ve C.Ç. (9) ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti. Yangının henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktığı bildirildi.
Olay üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Anne S.S. (28), kızı E.N.Z. (1)'yi hastaneye götürmek için evde kalan çocukları yalnız bıraktı. Vatandaşların müdahalesiyle çıkarılan çocuklardan entübe edilen M.A.Ç. (11) ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayla ilgili olarak T.Ö. isimli şahıs gözaltına alınırken, anne S.S.'nin olay sırasında evde bulunmadığı belirtilerek serbest bırakıldığı kaydedildi.
Cenaze töreni
Ö.S., Z.S. ve C.Ç.'nin naaşları önce Kartal Soğanlık Sefa Camii Gasilhanesi'ne getirildi. Ardından cenaze namazı Nursen Özdayi Safa Camii'nde, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk tarafından kıldırıldı.
Cenaze töreninde çocukların öz babası Emrah Ç.'nin cezaevinden izinli olarak çıktığı ve tören sırasında gözyaşlarına boğulduğu aktarıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de cenazeye katıldı.
Ö.S., Z.S. ve C.Ç.'nin cenazelerinin Pendik Yenişeyhli Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi. Öte yandan anne S.S.'nin cenazeye getirilmediğinin güvenlik gerekçesiyle olduğu iddia edildi.
PENDİK'TE BİR EVDE DÜN MEYDANA GELEN VE YANGIN ESNASINDA İÇERİDE BULUNAN Ö.S. (2), Z.S. (5) VE C.Ç. (9), FECİ ŞEKİLDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ. 3 ÇOCUK BUGÜN NURSEN ÖZDAYİ SAFA CAMİİ'NDE KILINAN CENAZE NAMAZININ ARDINDAN SON YOLCULUKLARINA UĞURLANIRKEN, ÖZ BABALARI E.Ç.'NİN CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTIĞI; ANNE S.S.'NİN İSE GÜVENLİK SEBEBİYLE CENAZEYE GETİRİLMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ.