Pendik'te alt geçitte biriken su ulaşımı etkiledi
İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın ardından Pendik ilçesinde bazı yollar su altında kaldı. Çamçeşme Mahallesi Kemalpaşa Caddesi üzerindeki alt geçitte mazgalların tıkanması sonucu biriken yağmur suları, geçidin kullanımını zorlaştırdı. Olayda Mercedes marka minibüs alt geçitte mahsur kalırken, diğer sürücüler yolu kullanamayarak geri dönmek zorunda kaldı.
Neden: mazgalların tıkanması ve su birikimi:
Bölgede yağmur suyunun tahliyesi sağlayan mazgalların dolması, kısa sürede biriken su miktarını artırdı. Alt geçitteki kanallar dolduğu için yağmur suları yeterince hızlı akamayarak cadde ve alt geçitte birikintiler oluşturdu. Bu durum, özellikle alçak kesimlerde araçların geçişini engelledi.
Etkiler: sürücüler ve çevre trafiği:
Biriken su nedeniyle bazı sürücüler geçiti kullanamayınca geri dönmek zorunda kaldı ve trafiğin akışı etkilendi. Ayrıca Tevfik İleri Caddesi üst kısmındaki yoldan gelen yağmur sularının köprü üzerinden alt geçide yoğun şekilde aktığı gözlendi; bu durum bölgedeki su tahliyesi sorunlarını daha belirgin hale getirdi. Yetkililerin müdahalesiyle mazgalların temizlenmesi ve suyun tahliyesinin sağlanması gerektiği görüldü.
Pendik'te sağanak yağış sonrası minibüs alt geçitte mahsur kaldı