Pendik’te Muharrem ayı kapsamında 20 bin aşure dağıtıldı
Pendik Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla gelenekselleşen aşure ikramını bu yıl da sürdürdü. Pendik Çarşı Camii önünde, Cuma namazının ardından düzenlenen programda belediye ekipleri tarafından hazırlanan toplam 20 bin aşure vatandaşlara dağıtıldı.
Paylaşma ve birlik vurgusu
Etkinlikte, paylaşma, dayanışma ve birlik beraberliğin simgesi olan aşureye ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Camii önünde oluşan uzun kuyruklar ve ikramın düzenli yürütülmesi dikkat çekti. Aşureler, Türk bayrağı motifleriyle hazırlanmış özel sunumlarla katılımcılara ulaştırıldı.
Hazırlık ve görsel kayıtlar
Dağıtımı gerçekleştiren belediye ekipleri, hazırlık ve dağıtım sürecini organize etti. Etkinlik ayrıca havadan görüntülendi; kayıtlar programın yoğun katılımını ve düzenini belgeledi.
Katılımcıların görüşleri
Etkinliğe katılan İbrahim Kalafat, 'Bu tarz geleneksel etkinliklerin devam ettirilmesi çok güzel. Pendik’te Muharrem ayının bereketini yaşıyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Aşure çok güzeldi. Herkesin emeğine sağlık, çok teşekkür ederiz' diye konuştu.
Aşure ikram edilen Remziye Gedik ise, 'Belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Aşure gerçekten çok güzel olmuş yapanların eline koluna sağlık. Allah razı olsun, aşurenin bereketini yaşıyoruz' ifadelerini kullandı.
Belediye tarafından düzenlenen program, Muharrem ayının manevi atmosferini ilçe sakinleriyle paylaşmayı amaçladı ve etkinlik katılımcılar tarafından olumlu karşılandı.
PENDİK BELEDİYESİ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL AŞURE İKRAMINDA VATANDAŞLARA TOPLAM 20 BİN AŞURE DAĞITTI.