DOLAR
42,69 -0,22%
EURO
50,07 0,18%
ALTIN
5.943,79 -1,57%
BITCOIN
3.937.758,78 -0,75%

Pendik'te ev yangını: Akraba, gözaltındaki kişinin ölen çocukların babası olmadığını açıkladı

Pendik'te çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetti; akrabanın açıklamasına göre gözaltındaki T.Ö., ölen çocukların babası değil.

Yayın Tarihi: 12.12.2025 14:26
Güncelleme Tarihi: 12.12.2025 14:26

Pendik'te ev yangını: Akraba, gözaltındaki kişinin ölen çocukların babası olmadığını açıkladı

Pendik'te ev yangını: Akraba, gözaltındaki kişinin ölen çocukların babası olmadığını açıkladı

Olayın seyri ve can kayıpları

Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Umman Sokak'ta bulunan iki katlı bir evin giriş katında, 02.37 sıralarında çıkan yangında üç çocuk yaşamını yitirdi. İddialara göre yangının nedeni henüz belirlenemedi; olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Aile bağlamında, anne S.S. (28) kızı E.N.Z. (1)'yi hastaneye götürmek üzere evden ayrıldığı sırada, evde dört çocuk bırakıldı: Ö.S. (2), Z.S. (5), C.Ç. (9) ve M.A.Ç. (11). Vatandaşların yardımıyla çıkarılan çocuklardan Ö.S., Z.S. ve C.Ç. ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti. Entübe edilen M.A.Ç. (11) ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Aileden açıklama ve gözaltı

Olayla ilgili olarak T.Ö. isimli bir kişi gözaltına alındı. Olay sırasında evde bulunmadığı öğrenilen anne S.S. ise serbest bırakıldı. Ölen çocukların naaşları Kartal Soğanlık Sefa Camii Gasilhanesi'ne getirildi.

Cenazeleri teslim almaya gelen ve ismini vermek istemeyen bir akraba, aile ilişkilerine dair şu açıklamayı yaptı: "Vefat edenler eşimin amcasının çocukları. Bu 5 çocuktan 4’ü E.Ç.’nin çocuklarıdır. 5’inci çocuk da S.S.’nin diğer kocasından olan çocuğu. Yani yangın esnasında gözaltına alınan T.Ö.’nün çocukları değil."

Soruşturma ve belirsizlikler

Yangının çıkış nedeni resmi yetkililer tarafından henüz açıklanmadı. Olay yerinde yürütülen çalışmalarda ilk müdahale ekiplerinin müdahalesinin ardından soruşturma başlatıldı. Yetkililer yangının nedenini ve sorumluluk durumunu araştırmaya devam ediyor.

Olayla ilgili gelişmeler ve adli sürecin ilerlemesi kamuoyuna yansıtıldıkça, soruşturmanın sonuçları doğrultusunda yeni bilgiler paylaşılacaktır.

Pendik'teki ev yangınında hayatını kaybeden çocukların akrabası konuştu: "Gözaltına alınan kişi, 4...

Pendik'teki ev yangınında hayatını kaybeden çocukların akrabası konuştu: "Gözaltına alınan kişi, 4 çocuğun babası değil"

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.