Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Pençe-Kilit operasyonunda 6 şehidimiz var. Türkiye, teröre karşı ayakta!

Türkiye, Irak ve Suriye’deki terör örgütü PKK’ya karşı Pençe-Kilit Harekatı’nda 23 Aralık tarihinde 6 şehit verdi. MSB, 13 teröristin öldürüldüğünü ve hava harekatının devam ettiğini açıkladı. Şehitler, memleketlerinde törenle uğurlanacak.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 23:55
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 23:57

Pençe-Kilit operasyonunda 6 şehidimiz var. Türkiye, teröre karşı ayakta!

MSB: Pençe-Kilit Harekatı'nda 6 Şehit, 13 Terörist Öldürüldü

Türkiye, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün 6 askerini şehit verdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün yaptığı açıklamada, bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin daha şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu. Açıklamada, çatışmada 13 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Hava hareket başladı

Suriye'nin Kahtaniye ölgesinde bulunan PKK'nın petrol sahaları ve akaryakıt istasyonları Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Türk savaş uçakları mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 28 hedefi imha etti.

MSB'den Açıklama

MSB, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Türkiye Şehitlerini Uğurluyor

Dün Pençe Kilit Bölgesinde şehit olan 6 asker için bugün Ankara'da tören düzenlendi. Şehitlerin naaşları, törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerin cenazeleri, yarın düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlanacak.