Putin ve Şi'nin Pekin'deki tören sohbeti canlı yayın kaydına yansıdı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki kısa sohbet, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 80. yılı dolayısıyla Pekin'de düzenlenen askeri geçit töreni sırasında canlı yayında kaydedildi.
Sohbetin içeriği
BBC'nin bildirdiğine göre, Tienanmın Meydanı'ndaki törende liderlerin tercümanları aracılığıyla gerçekleştirdiği konuşma Çin devlet televizyonunun canlı yayınında duyuldu. Yayında, Şi'nin tercümanının Rusça olarak 'Geçmişte 70 yaşın üzerinde olmak nadirdi ve şimdi ise 70'te hala çocuk olunduğu söyleniyor.' dediği aktarıldı.
Putin'in tercümanının Mandarin Çincesi ile 'Biyoteknolojinin gelişmesiyle insan organları sürekli olarak nakledilebilir ve insanlar daha genç yaşayabilir, hatta ölümsüzlüğe bile ulaşabilir.' ifadelerini kullandığı görüntülere yansıdı. Ardından Şi'nin tercümanının 'Tahminlere göre bu yüzyılda 150 yaşına kadar yaşama şansı da var.' dediği duyuldu.
Yayın ve bağlam
Canlı yayında yer alan bu kısa diyalog, törende çevresel bağlam içinde kaydedildi. Konuşma, tercümanlar aracılığıyla gerçekleştiği ve yayın kayıtlarında duyulduğu biçimiyle medyada yer aldı.
Not: Metindeki özel isimler, tercüme ifadeleri ve sayısal veriler orijinal kaynakta yer aldığı şekilde korunmuştur.