Restorasyon çalışması başlıyor:
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Pınarbaşı Pazarören'de bulunan Melik Emir Gazi türbesinin restorasyon çalışmalarının Valilik tarafından başlatıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Çalışma, bölgedeki tarihi mirasın korunmasına yönelik ilk adım olarak tanımlanıyor.
Çalışmanın kapsamı ve iş birliği:
Vali Çiçek, restorasyonun tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ile birlikte türbenin de içinde bulunduğu tarihi alanda peyzaj düzenlemesine geçileceğini belirtti. Alan, Melik Emir Gazi'nin yanı sıra önemli Türk komutanlarının türbelerini ve tarihi bir camiyi barındırıyor.
Valilik yetkilileri, restorasyonun hem yapısal iyileştirmeyi hem de çevre düzenlemelerini kapsayacağını; çalışmanın tarihi dokuya saygılı yöntemlerle yürütüleceğini vurguladı.
Tarihi alanın yeniden canlandırılması:
Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla Pınarbaşı Pazarören'deki tarihi alanın yeniden hayat bulmasını; bölgenin kültür ve tarih turizmi açısından daha görünür hale gelmesini hedeflediklerini açıkladı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülecek çalışmalar, alanın korunarak ziyaretçi kabul edecek hale getirilmesini amaçlıyor.
KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK, KAYSERİ’NİN TÜRKLEŞMESİ VE İSLAMLAŞMASINDA ÖNEMLİ KATKILARI BULUNAN MELİK EMİR GAZİ’NİN PINARBAŞI PAZARÖREN’DE BULUNAN TÜRBESİNİN RESTORASYON ÇALIŞMALARININ VALİLİK TARAFINDAN BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI.