Pazarda, manavda, markette herkes bu sebzeyi arıyor! Faydasını duyan herkes onun peşinde
Işkın, Anadolu’da yetişen ve yayla muzu, dağ muzu gibi isimlerle de bilinen bir sebzedir. Bu sebzenin kanser hücrelerini öldürdüğü ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıktı. Peki, ışkın nedir, nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? İşte bu soruların yanıtları…

Işkın, Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişen, kırmızı renkli, uzun ve ince yapraklı bir sebzedir. Anadolu’da ışkın, aşkın, aşkın, eşkin, eşgin, ıçgın, ıçkın, uçgun, uçkun, uşgun ve uşkun gibi farklı isimlerle de anılır. Doğu Anadolu bölgesinde ise yayla muzu ve dağ muzu…