Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Pazar müjdesi geldi! Maaşlara yüzde 85 zam imzalar atıldı

Son zamanlarda özellikle de maaş zammı araştırmaları, kendi kurumlarına öncülük olabilmesi adına merakla araştırılıyor.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 18:25
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 18:25

Pazar müjdesi geldi! Maaşlara yüzde 85 zam imzalar atıldı

Seçim senesi olması koltukların kaybedilmemesi adına belediye başkanlarını adeta harekete geçirmeye başladı. Ülke genelince gün gün belediye zammı açıklamaları devam ediyor. Yapılan zamlar seçim zammı olarak konuşulurken oranlar yüzde 80-130 arasında değişkenlik gösterebiliyor. Son zamanlarda özellikle de maaş zammı araştırmaları, kendi kurumlarına öncülük olabilmesi adına merakla araştırılıyor. Zam yapan kurum çalışanı ise ne kadar zam aldığını öğrenmek adına araştırmalarını sürdürüyor. Belediyeler bağlı oldukları İŞ sendikaları ile düzenlediği toplu iş görüşmeleri neticesinde yılın ilk 6 aylık dönemi için zam oranlarını belirliyor. Belediyenin ya da belediye başkanın resmi internet sitesi üzerinden yapılan zamlar ile alakalı açıklamalar da takip ediliyor.

TL

BELEDİYE ZAMMI AÇIKLANDI

Son olarak Rize Pazar Belediyesi ile sendika arasında düzenlenen toplantı neticesinde zam açıklaması yapıldı. Pazar Belediyesi'nde çalışanı mutlu edecek gelişmelerde zam oranı yüzde 85 olarak belirlendi. Belediye Başkanı Ahmet Başa ve Belediye İş Sendikası Rize Şubesi Başkanı Yaşar Kaspar'ın toplantı sonrasında yaptığı açıklama çalışanı mutluluğa boğduğu gözler önüne serildi.

PAZAR BELEDİYESİ ZAMMI

Başa açıklamasında işçinin hak ettiği emeğin karşılığını verdiklerini belirtirken, bu zam ile yaşam standartlarının karşılamak istediklerini açıkladı. Zam belirlemeleri için görüşmeler ülke genelinde devam ediyor. Gerek öncülük edebilmesi adına gerek çalışanı bilgilendirmek adına yapılan zam görüşmeleri akabinde varılan mutabakatlar, kamuoyuna sunulmaya devam ediyor. Asgari ücret zammının taban zam olarak uygulandığı belediye zamlarında, Ocak ayı itibari ile geçerli olan farklar da ilk maaşlarda artı olarak hesaplara aktarılıyor