Patnos'ta resmi törenle anlamlı kutlama
Ağrı'nın Patnos ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen tören, Patnos Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleştirildi. Program, muhtarların yerel yönetimlerdeki ve vatandaşlarla kamu kurumları arasındaki aracı rolüne dikkat çeken etkinliklerle sürdü.
Tören akışı ve açılış:
Program, Patnos Muhtarlar Derneği Başkanı Ali İhsan Albaş'ın Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.
Albaş'ın mesajı ve teşekkür:
Ali İhsan Albaş, yaptığı konuşmada muhtarlık kurumunun toplumdaki önemine vurgu yaptı. Albaş, muhtarların vatandaşın taleplerini ilgili kurumlara iletmedeki işlevini öne çıkararak böyle bir günün muhtarlara armağan edilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Protokol katılımı ve vurgular:
Törene Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi, İlçe Millî Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, İlçe Müftüsü Abdülvahid Kamali, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Çarboğa, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Süleyman Laçin ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Programda ayrıca Patnos Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Adnan İna'nın da yer aldığı belirtildi.
Tören boyunca muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü, halkın taleplerinin doğru kurumlara ulaştırılmasının önemi ve muhtar-vatandaş ilişkilerinin güçlendirilmesi konuları sıkça vurgulandı. Etkinlik, muhtarların gününün kutlanmasının ardından katılımcıların birlikteliğiyle sona erdi.
PATNOS’TA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI