Patnos'ta çıraklıktan ustalığa: 14 yaşında başlayan berberin hikayesi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 14 yaşında çırak olarak başlayan Yusuf Alkan, ustalaştı; sosyal medyadan gelen saç trendlerini müşteriye göre uyguluyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 11:55
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 11:55

Patnos'ta çıraklıktan ustalığa: 14 yaşında başlayan berberin hikayesi

Patnos'ta berberlik serüveni:

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 14 yaşında çırak olarak işe başlayan Yusuf Alkan, yıllarla kazandığı deneyimle ustalığa ulaştı. Meslek hayatını sürdürürken işine sahip çıkmanın önemine vurgu yapıyor ve müşterileriyle kurduğu ilişkide saygı ve iletişime öncelik veriyor.

Moda ve gençlerin tercihleri:

Alkan, değişen saç modasını yakından takip ediyor ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda farklı modeller uyguluyor. İlçede özellikle gençlerin sosyal medyada gördükleri saç modellerini tercih ettikleri, son dönemde Fransız saç kesimlerinin öne çıktığı belirtiliyor. Alkan, talepleri teknik olarak değerlendirdikten sonra müşteriye uygun alternatifler sunuyor.

İşyeri pratiği ve müşteri odaklı yaklaşım:

Mesleğe dair bakışını şu sözlerle ifade ediyor: 'İnsan yaptığı mesleği sahiplenirse daha güzel oluyor'. Bazen bir müşteri 'Abi saçımı şu modelden kes' derken yanında bulunan bir yakını 'Böyle olmaz' diyebiliyor; Alkan, herkesin görüşüne saygı duyduğunu, son kararın müşteriye ait olduğunu vurguluyor ve beklentiyi karşılayacak uygulamaları tercih ediyor.

Ağrı’da 14 yaşında başladığı berberlik mesleğinde usta oldu

Ağrı’da 14 yaşında başladığı berberlik mesleğinde usta oldu

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.