DOLAR
34,76 -0,01%
EURO
36,74 -0,05%
ALTIN
2.945,96 -0,02%
BITCOIN
3.464.455,07 1,44%

Patlıcanın en çok bu halini seveceksiniz! Şipşak kuru patlıcan biber dolması tarifi

Patlıcan sevmeyenlere bile patlıcan sevdirecek tarifle karşınızdayız! Şipşak kuru patlıcan biber dolmasıyla parmaklarınızı yemeye hazır olun. Sadece 1 saatte, dilerseniz öğlen yemeğinde dilerseniz akşam yemeğinde sunacağınız kuru patlıcan ve biber dolmaz hazır.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 17:12
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 17:12

Patlıcanın en çok bu halini seveceksiniz! Şipşak kuru patlıcan biber dolması tarifi

Patlıcanın farklı bir halini denemek istiyorsanız, patlıcan sevmeyenlere patlıcan sevdirmek istiyorsanız müjde! Kuru patlıcan biber dolması ile bu tarifi yiyen herkes parmaklarını bile yiyecek. Enfes lezzeti bir yana pişirmeye başladığınızda kokusu tüm apartmanı saracak. Eğer lezzetli ve hızlı hazırlayabileceğiniz bir öğlen ya da akşam yemeği tarifi arıyorsanız, bu tarif tam olarak size göre. 20 dakikada hazırlayacağınız, 40 dakika pişirceğiniz 6 - 8 kişilik kuru patlıcan biber dolması ile tüm herkesi kendinize hayran bırakmaya hazır olun.

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI MALZEMELERİ

  • 5 - 20 tane kuru patlıcan
  • 10-15 tane kuru biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı ölçüsünde pirinç
  • 2 yemek kaşık ölçüsünde domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • Mayısdonoz
  • Bolca zeytinyağı

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI TARİFİ

  1. Derin beni tencerenin içerisine yaklaşık olarak 1 litre kaynamış suyu ilave edin. 
  2. Daha sonra kaynayan suyunuza bir tatlı kaşığı ölçüsünde tuzunuzu ekleyin. Patlıcanlarınızı bu suya ekledikten sonra 4 - 5 dakika kadar kaynatın ve süzün. Patlıcanların yapısına ve kurutulduğu yöreye göre kaynama süreleri değişiklik gösterebilir. Ancak ortalama 4 ila 5 dakika kaynatılması yeterli olacaktır.
  3. Biberleriniz de aynı şekilde haşlayın. 
  4. Haşlandıktan sonra ise ikisini de soğuk suyun altında tutarak sıcaklığına atmasını sağlayın.
  5. Soğanlarınızı ince ince doğrayın.
  6. Sarımsaklarınız da aynı şekilde ince ince doğrayın veya rendeleyin.
  7. Uygun bir karıştırma kabının içersine sarımsağı, soğanı, maydanozu, pirinci, baharatları ve son olarak zeytin yağı ilave ederek güzelce karıştırın.
  8. Patlıcanların ve biberlerin yarısına kadar pirinç doldurup ağız kısımlarını ise birleştirin.
  9. Ağızları açılmayacak şekilde tencereye yan yana dizin.
  10. Dolmalarların üzerlerine birazcık nar ekşisi gezdirin. Bu durum kesinlikle isteğe bağlıdır. Dilerseniz nar ekşisiz de yapabilirsiniz. 
  11. Bir su bardağı ölçüsünde suyun içersinde bir tatlı kaşığı ölçüsünde domates salçanızı ekleyerek açın.
  12. Dolmaların üzerine domatesli suyunuzu ekleyin ve son olarak üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 
  13. Önce yüksek ateşte fokurdatın.
  14. Sonra kısık ateş üstünde yaklaşık olarak 30 - 40 dakika kadar pişirmeyi bırakın. Herkese afiyet olsun...