DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.780.577,87 -0,35%

Paribu Cineverse, Emaar Square Mall’da Türkiye’nin en büyük ScreenX salonunu açtı

Paribu Cineverse, Emaar Square Mall’da Türkiye’nin en büyük ScreenX salonunu 19 Aralık’ta Avatar: Ateş ve Kül ile açtı; panoramik görüntü, RGB lazer 4K ve 176 koltuk sunuyor.

Yayın Tarihi: 20.12.2025 10:14
Güncelleme Tarihi: 20.12.2025 10:21

Paribu Cineverse, Emaar Square Mall’da Türkiye’nin en büyük ScreenX salonunu açtı

Paribu Cineverse, Emaar Square Mall’da yeni ScreenX salonunu hizmete sundu

Paribu Cineverse, Emaar Square Mall’da hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük ScreenX salonu ile sinema deneyimini yeniden tanımlıyor. Ana perdenin yanı sıra yan duvarlara kadar uzanan panoramik görüntü alanı, izleyiciyi filmin merkezine taşıyacak şekilde tasarlandı.

Yeni salonun açılışı ve format

Salon, 19 Aralık tarihinde Avatar: Ateş ve Kül filmiyle kapılarını açtı. ScreenX formatı; ana perdeyi sağ ve sol duvarlara genişleterek izleyicinin tüm görüş alanını kapsıyor ve sahnelerin çevreleyici bir etkiyle deneyimlenmesine imkân veriyor.

Yetkililerin değerlendirmeleri

CGV Mars Cinema Group Dijital Sinema Sistemleri Müdür Yardımcısı Ferhat Ersoy, yeni salonun sunduğu deneyimi şu sözlerle özetledi: 'Bugün burada açmış olduğumuz salon ScreenX formatında gösterim yapacağımız bir salon. Bu format ana perdenin yanı sıra yan duvarlarda da görüntü verme esasına dayanıyor. Bu sayede izleyiciler ana perdede akan sahnenin devamını salonun sağ ve sol duvarlarında da izleyerek filmin tamamen içerisindeymiş gibi bir his yaşayabiliyor. Biz geleneksel sinemada hep ana perdeye ve tek bir merkeze odaklanıyoruz fakat bu sahnenin sağında ve solunda da akan görüntü olduğu zaman ve bunu ayarlanabilen, yatabilen koltuklarla birleştirdiğimiz zaman izleyici bütün bir filmi hiç kaçırmadan izleyebiliyor olacak. Bu da seyircide bir filmin izleyicisi olma değil; o sahnenin içinde yaşıyor olma hissini uyandıracak.'

Aksoy, salonu 'sinemanın geldiği son versiyon' olarak nitelendirerek teknolojilerin ve tasarımın bütünleştiği bir alan sunduklarını vurguladı: 'Diğer formatlardan farklı olarak biz burayı sinemanın son versiyonu olarak adlandırıyoruz çünkü tek bir teknolojiyle sınırlı değil; farklı teknolojilerin ve farklı tasarımların bütünleştirdiği bir salon.'

İzleyici ilk tepkileri

İlk gösterimlerden izleyiciler de deneyimi olumlu değerlendirdi. Dilara Pınaryolu, 'Daha önce hiç deneyimlemediğimiz bir şeydi. İlk başta çok şaşırdık, yanlarda ekran olduğunu görmek garip geldi ama sonrasında filmin tamamen içine girebildik. Hele ki aksiyon sahnelerinde yan ekranlar çok kullanıldı; o sahnelerde sanki biz de onlarla beraber uçuyormuşuz, birlikte yüzüyormuşuz gibiydi.' diye konuştu.

Itır Ataç, 'Filmin içinde bulunmak ve her açıdan her duyguya hitap eden bir şeyin içinde yer almak çok keyifliydi. Bir yandan da sanki evdeymiş gibi bir rahatlık vardı, hem de normal bir sinema salonunda filmi sadece tek bir açıdan izlerken burada 3 farklı perdeden izleyebilmek çok güzel bir deneyim oldu.' ifadelerini kullandı.

Parla Evliyazade ise deneyimi şöyle özetledi: 'Çok güzeldi, kendimi oradaymış gibi hissettim. Gerçekten oradaymışım gibiydi, filmi sanki içinde izliyormuşum gibiydi. Kesinlikle bir daha geleceğim, herkese de öneriyorum.'

Teknik özellikler ve salon kapasitesi

Salon, birden fazla yeni nesil sinema teknolojisini bir araya getiriyor. Yeni nesil RGB lazer projektör ile 4K çözünürlükte sunulan görüntü kalitesi, salon için özel geliştirilen perdeyle izleyiciye aktarılıyor. 16,92 x 9,14 metre ölçülerindeki alan Türkiye’nin en geniş ScreenX perdesini barındırıyor. Ayrıca özel tasarım, geniş ve ayarlanabilir koltuklarla donatılan salonun kapasitesi 176 kişidir.

Paribu Cineverse Emaar Square Mall’daki bu yeni ScreenX salonu, görüntü, ses ve konforu bütünsel bir yaklaşımla birleştirerek izleyicilere alışılmışın ötesinde bir sinema deneyimi sunmayı hedefliyor.

PARİBU CİNEVERSE, EMAAR SQUARE MALL'DA HAYATA GEÇİRDİĞİ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SCREENX SALONU İLE...

PARİBU CİNEVERSE, EMAAR SQUARE MALL'DA HAYATA GEÇİRDİĞİ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SCREENX SALONU İLE SİNEMA TEKNOLOJİLERİNDE YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALADI.

PARİBU CİNEVERSE, EMAAR SQUARE MALL'DA HAYATA GEÇİRDİĞİ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SCREENX SALONU İLE...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.