Bist 100
10.471,32 0%
DOLAR
32,79 1,53%
EURO
35,16 0,53%
ALTIN
2.447,14 2,86%

Parasını buna yatıran 1 koyup 10 kazanıyor! Uzman isimler tüyoyu patlattı

Finansal danışman Mert Başaran, son açıklamasında, yatırımcıların en yüksek getiri elde edebilecekleri yatırım aracını belirtti.

Yayın Tarihi: 23.05.2024 19:12
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 19:12

Parasını buna yatıran 1 koyup 10 kazanıyor! Uzman isimler tüyoyu patlattı

Pek çok yatırımcı, varlıklarını değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Yatırım yapılırken, potansiyel getirilerin yanı sıra, risk faktörünün de dikkate alınması önem taşıyor.

Tanınmış iktisat uzmanı Mert Başaran, yatırımcılara yönelik fon önerilerini sunarken, bu önerilerin altında yatan nedenleri de detaylandırdı.

Mert Başaran'dan Dikkat Çeken Fon Performansı Analizi

Türkiye'deki bankaların sunduğu yatırım fonları içinde, özellikle hisse senedi fonları göze çarpıyor. Ekonomi ve tasarruf alanında uzmanlaşmış Mert Başaran, bu tür fonların bir aylık performansını örneklerle sergiledi.

Başaran'ın belirttiğine göre, piyasa genelinde %9 oranında kazanç sağlayan bir ortamda, %23 gibi olağanüstü bir getiriye ulaşan fonlar mevcut. Özellikle hisse senedi fonları, yatırımcılara bir ay içinde %23'lük bir kazanç sunmuş. Örneğin, 1 milyon TL yatırım yapan bir kişi, sadece bir ay içinde 1 milyon 230 bin TL'lik bir varlığa erişebilmiş. Türkiye'de banka şirketleri tarafından yönetilen bu tür fonlar, yatırımcılar için kayda değer getiriler elde etmiş durumda.

yatırım

Yatırım fonları, çeşitli finansal varlıklara dağıtılmış yatırımlarla portföy çeşitliliği ve risk minimizasyonu sağlamak amacıyla kurulan fonlardır.

Bu fonlar, yatırımcılara küçük yatırım miktarlarıyla bile geniş ve çeşitli bir yatırım havuzu oluşturma fırsatı verir. Profesyonel yöneticiler tarafından idare edilen yatırım fonları, hisse senetleri, tahviller, emtialar ve gayrimenkul gibi farklı varlık sınıflarına yatırım yapma esnekliği sunar. Genellikle maliyet etkinliği ve vergisel avantajlar nedeniyle tercih edilen bu fonlar, yatırımcılara riskleri dağıtma ve uzman yönetimden yararlanma imkanı tanır.

Not: Bu metinde yer alan bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir ve kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.