Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nı Kazandı
Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos AKTOR, 2025 Yunanistan Kupası finalinde Olympiakos'u 79-75 mağlup ederek kupayı kazandı.
Girit Adası'ndaki Heraklion Spor Salonu'nda gerçekleşen karşılaşmada Panathinaikos, son 3 sezonun şampiyonu olan Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk periyodunu 21-16 önde kapatan Olympiakos, ikinci çeyreği de 34-30 üstün tamamladı.
İkinci yarıya daha etkili başlayan Panathinaikos, üçüncü periyodu 59-55 önde bitirerek durumu lehine çevirdi. Mücadelenin son periyodu ise büyük bir heyecana sahne oldu. Panathinaikos, 7 sayılık fark yakalamasına rağmen Olympiakos'un 11-0'lık serisine engel olamadı ve son bölüme 4 sayı geride girdi.
Kalan sürede Panathinaikos'un yıldız oyuncusu Kendrick Nunn, kritik basketler bularak takımını öne taşıdı ve 79-75'lik skorla galip gelerek kupayı müzesine götürdü.
Ergin Ataman, Panathinaikos'un başında Yunanistan Basketbol Ligi ve THY Avrupa Ligi'nin ardından Yunanistan Kupası'nı da kazanarak önemli bir başarı elde etti. Yeşil-beyazlı takım, 2021 yılından sonra kupada ilk, toplamda ise 21. şampiyonluğunu yaşamış oldu.